Intervaller och test av stakskidor

Ny vecka och heldag i stan med allt vad det nu innebär. Började med att köra skejtintervaller på skidstadion. Någon plusgrad och dimma gjorde att man fick skippa glasögonen tidigt och såg därför inte så värst mycket bättre men det funkade att åka. Var fint att åka, lite sugande här och där men på vissa ställen var det hårdare och hade mer torkat ur en aning. Dagens upplägg var att skippa uppvärmningströskeln men med min gubbkropp numera så blev det en uppvärmningsintervall mot min vilja ändå. Det gick nämligen inte så fort. Alla fyra intervallerna var det start och mål på stadion, försökte använda endast VC- banorna för snart är det Para- VM och då går det inte köra där på ett tag. Siffror:

  • 10:14 min – 3,61 km – 21,1 km/h snittfart – 163 (85%) snittpuls – 114 höjdmeter
  • 9:59 min – 3,59 km – 21,6 km/h snittfart – 169 (88%) snittpuls – 114 höjdmeter
  • 6:27 min – 2,36 km – 22,0 km/h snittfart – 168 (87%) snittpuls – 70 höjdmeter
  • 6:30 min – 2,39 km – 22,0 km/h snittfart – 168 (87%) snittpuls – 70 höjdmeter

Var jobbigt men hade inte så hög maxpuls (179) idag heller men ganska hg snittpuls för vara mig. Hade två minuter vila mellan intervallerna och lyckades vid två tillfällen synka och köra lite med bulgaren Simeon Deyanov. Han på klassiskt och jag på skejt ska dock tilläggas. I slutändan ett bra pass med okej känsla ändå.

På kvällen så blev det att testa mina nya stakskidor. Två par S-lab skateskida men plockade som stakskidor. Jag körde en runda först med det mjukare paret, sen samma runda med det andra paret som är lite hårdare. Var faktiskt klar skillnad, inte på glid utan i slakmota. Intressant att se, skillnaden var omkring en minut. Var i övrigt blandat före, ibland sugande och ibland isigt. 1:22 timmar höll jag på och hade 128 (66%) i snittpuls. Även detta pass kördes på skidstadion i Östersund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *