Summering vintersäsongen 2022/2023

Offerdalspropagandan 2023. Foto: Mattias Bångman

Dags att summera ytterligare en vintersäsong på längdskidorna. Trots lite seg och sen start med längdskidor och även lite rullskidor på försäsongen så lyckades jag nästan som bäst i december månad. Då lyckades jag bli 158:a i Skandinaviska cupen över 20 kilometer skejt. Var åtta minuter drygt efter vinnaren och dryg sex minuter efter bästa svensk. Bra att vara mig och speciellt då jag startade i princip sist och fick köa mycket innan jag kunde avancera fram ca: 40-50 platser.

Hade en kort sjukdomsperiod kring jul och en bit in i januari så fick jag problem med höger foten och kunde ett tag varken åka med skejt- eller med kombipjäxor. Hade ett specialskydd som gick att använda. Har brosk som växer utåt i båda fötterna och som gör det sårbart att åka i hårda pjäxor. Däremot funkade klassiska pjäxor att åka i. Löpning i vanliga löparskor verka dock fungera smärtfritt än så länge, även om jag har sprungit väldig lite denna vintersäsong. Mindre än vanligt får jag nog säga ändå.

Kunde hursomhelst starta i SM i Skövde tillika SM- veckan. Blev 106:a på 15 kilometer skejt och knappt sex minuter efter vinnaren Björn Sandström. Hade också min mor, far och bror på plats vilket var extra skoj. Här kan man läsa hela summeringen av loppet.

Tyvärr så blev det vinterns sista skidlopp av mig, alltså redan den 1:a februari. Åkte två lokala lopp i januari med, Offerdalspropagandan och OnePartnerGroup Ski Marathon 19 kilometer. Åkte inget vidare men blev 5:a respektive 3:a i loppen.

I början av mars så började min högra ljumske spöka en aning, började som lite känningar men efter böjt mig fram på kontorsstolen en dag så började det värka en del. Blev ganska snabbt bättre med alternativ träning och gick bra att köra på ganska hårt redan efter någon veckan men halkade istället på en isfläck och efter det så har det aldrig blivit 100, även om det inte varit så dåligt heller för den delen.

Jag har gjort två titthålsoperationer där de gick igenom min högra ljumske, då jag hade hjärtproblem 2017 och 2018. Efter operationerna så har man blivit lite försvagat däromkring man gjorde och gick in och opererade mig. Med en överbelastningsskada i den delen, gör det svårare att läka och muskeln läker på ett annat sätt än normalt som jag har förstått det som. Detta har gjort att jag fick släppa iden om att åka SM- femmilen och även Trilleturen som genomförs kommande helg. Skadan har också gjort att det inte blev några pass på skaren eller på fjällen vilket är otroligt synd och en av anledningarna varför man bor och vill bor kvar här.

Så säsongen summeras med att jag endast åkte fyra lopp, men också ett sprintrace med skiduniversitet i februari. Man kan säga att det var det sista loppet jag gjorde denna vintersäsong. Få blicka framåt, hitta någon bra metod så jag både kan bli bättre och kan köra fler tävlingar till kommande vintersäsong.

SM i Skövde.

SM i Skövde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *