5:a Offerdalspropagandan 2023

Första gången dessa sex vintrar jag bott här uppe som jag har varit ledig och kunnat åka klassiska Offerdalspropaganda. Dessutom var det propagandaväder och på snudd för kallt nästan för kunna åka (starten flyttades fram en timme) men riktigt kul att kunna vara med i år och på en klassiskt typ av elljusslinga som man fick tävla på. Resultatmässigt var inget vidare med en 5:e plats är ändå bra men åkte för dåligt och gjorde för många små misstag innan och under loppet.

Resultat

Var högst osäker när jag åkte till Änge idag om det skulle bli tävling eller inte. Men det blev det, termometern visade -19 grader i bilen när jag kom fram men även när jag åkte. Hur som helst vilken termometer så tyckte jag det var bra att man genomförde loppet. Vi i H21 startade ganska sent på eftermiddagen och solen var faktiskt på väg att gå ner. Jag hade inte tagit med mig tillräckligt tjocka vantar så efter värmt upp i ett varv runt vår trekilometersslinga så var det bara att gå in och värma sig och få tillbaka känslan i fingrarna. Sen blev det inte så mycket mer uppvärmning för min del innan start.

Jag förstod innan start att många inte skulle komma till start, ungefär hälften av kom inte i min klass. Kyla visserligen men för min del så bruka jag klara mig ganska bra, både huden och luftrören. Förutom fingrarna då men det gick bra under loppets gång med dem. Jag startade 30 sekunder efter Jonatan Engström och en minut bakom min startade Axel Aflodal, de blev också 1:a och 2:a i loppet. Vi skulle köra tre varv totalt och förhoppningen var att Axel skulle komma ikapp någon gång under varv två. Det blev redan direkt ut på andra varvet. Hade en tjej emellan i första nerförsbacken och fick eller hade inte förmågan att gå Axel i uppförsbackarna som sedan väntade. Kämpade sedan på och åkte aldrig med någon annan i loppet.

Hade egentligen inga problem att orka hela loppet igenom men stora problemet var att jag gjorde många små misstag och är inte tillräckligt stark för staka just nu även om konditionen finns där. Känns bl.a. i ryggen efteråt då jag inte orka staka bra. Stakade mestadels utanför spåret då det oftast gled bättre där men hade lite svårt med balansen här och där, mycket mer än vad jag bruka. Min vanliga klocka vill inte fungera så använde min gamla Suunto 2 som visade det mesta utan korrekt puls.

  • 26:07 min
  • 8,85 km
  • 19,9 km/h snittfart
  • 45,5 km/h maxpuls
  • 212 höjdmeter

Kul och bra arrangemang av Offerdals SK i vanlig ordning, synd jag missade prisutdelningen vilket jag beklagar. Varvade också ner ett varv tillsammans med 4:an i loppet Theodor Danielsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *