391 träningstimmar säsongen 2022-2023

Löptur en tidig söndagsmorgon i juni i Bydalen. Lyckades dock vricka foten.

Har nu summerat förra träningsåret med start v.17 2022 och slutade v.16 2023, alltså i söndags. Trots under 400 timmars träning så var det ändå cirka 40 timmar mer träning det här träningsåret än förra. Som mest så har jag tränat 900 timmar under ett träningsår, det var 2017-2018. Med familj, hus och heltidsjobb så är det en okej mängd även om jag vill ligga på åtminstone 500 träningstimmar, kanske inte bara för bli bättre utan för det är kul att träna. Saknar verkligen att inte ha kunnat träna mer i fjällmiljö, såväl på längdskidor som löpning.

Jag vrickade foten på midsommardagen och höll mig borta från löpning en kort period under sommaren och senaste tidens strul med ljumsken har också påverkat mig min träningsmängd något. Har annars bara haft några dagar borta från träning p.g.a. sjukdom eller lite sjukdomssymtom. Har tränat ganska flitigt med dottern i Thulevagnen under hela träningsåret men märker att det börja bli muskulärt för jobbigt att köra varje vecka på längdskidorna. Löpning sommartid fungera utmärkt. Summeringen nedan av det jag har tränat:

 • Löpning distans – 89 timmar – 22,7%
 • Löpning intervall – 98 timmar – 25,1%
 • Längd skejt distans – 57 timmar – 14,6%
 • Längd klassiskt distans – 51 timmar – 13,1%
 • Längd intervall skejt – 26 timmar – 6,7%
 • Längd intervall klassiskt – 4 timmar – 1,0%
 • Rullskidor skejt distans – 0 timmar – 0%
 • Rullskidor klassiskt distans – 14 timmar – 3,5%
 • Rullskidor skejt intervall – 0 timmar – 0%
 • Rullskidor klassiskt intervall – 1 timmar – 0,3%
 • Styrka – 19 timmar – 4,8%
 • Stakmaskin – 28 timmar – 7,2%
 • Skidgång – 3 timmar – 0,8%
 • Cykel – 1 timmar – 0,2%

En sak som jag förvånades var att jag inte tränade mer klassiska intervaller på längdskidor, men det kan också beror på varför jag inte åkte så värst bra i de klassiska loppen som i själva verket var hälften av tiden av det totala på fyra timmar klassiska intervaller lopp jag åkte. Åkte med andra ord två intervallpass men en del intervaller på stakmaskinen. Annars åkte jag inga rullskidor skejt överhuvudtaget under träningsåret. Nära hälften av min träning är löpning och ungefär var fjärde träningstimme jag utövar är ett intervallpass i löpning. Roligare än så har mitt förra träningsår inte varit.

Löpning i Fyledalen på besök hos föräldrarna i juli månad.
Intervaller på stakmaskinen hemma i gymmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *