Idrottsåret 2019

Här avgör jag ”Från bottnen till Sockertoppen” med ett ryck mot eritreanen Tesfaldet Negash. Foto: Anton Karlsson

Bara en dryg vecka kvar nu av detta år och även detta årtiondet, tiden bara springer iväg. Springer har jag också gjort en del och det är väl det jag har presterat bäst under 2019. Dessvärre så har det varit sparsamt med tävlingar den senaste tiden och har ännu inte börjat tävla på skidor den här vintersäsongen. Det var också längesedan jag tävlade, Härnö Trail i början av oktober.

Förutom alla bra löptävlingar det blev i år, så avslutade vintersäsongen med att bli 57:a i SM femmilen i Gällivare. Körde även bra under Sm- veckan i Sundsvall, där vi bl.a. hade ett stafettlag. Sedan följde det en rad olika löptävlingar men också SMx2 på rullskidor. Det var knappast någon succé, dåligt prestation under SM- veckan i Malmö och SM del två i Skövde hamnade jag på sjukhus istället för att ens kunna åka något lopp. 

SM- stafett 3×10 km klassisk, där jag körde första sträckan för IF Ski team Skåne. Foto: Viktor Asking

Som i vanlig ordning lyckades jag prestera bra i löptävlingar som gick uppför men få ändå säga att första upplagan av Holyrace i Offerdalsbygden gick bra för mig, men också ett grymt bra evenemang för att genomföras första gången. Bra och tuff kupering som gynnar mig men det stack ändå ut lite tillsammans med Sportsgym Trail där jag slutade 6:a i ett mycket start startfält. 

Min kanske bästa prestation i år var nog segern i ”Från bottnen till Sockertoppen”, uppför Hallstaberget i Sollefteå. Där lyckades jag spurta ner en av landets bästa löpare och dessutom notera en av de bästa tiderna uppför någonsin, och då har det sprungit många tester uppför Hallstaberget. En vecka senare så blev jag 5:a i Peak Performance Verical K i Åre på tiden 42:24 minuter så är även det en av de bästa tiderna som noterats uppför till Åreskutan från Åre by. Gynnsamma förhållanden var det men motståndet var kanske det tuffaste än någonsin med. Ett annat lopp som också gick uppför och som bjöds på grymt motstånd var Storsylen Opp i Norge. Där blev jag också 5:a efter passerat italienaren Francesco De Fabiani i monsterklättringen upp mot toppen. Ironiskt nog lite för flackt lopp för min del då det var flera kilometer där det gick i relativt lätt terräng. Kul att jag kan prestera så bra mot bra motstånd, det visar vilken kapacitet jag har men också (fortfarande) att jag tyvärr inte få ut så mycket av den kapaciteten på snö än så länge. Få hoppas på förändring inom kort men är också beredd på att satsa vidare mer mot löpning där man i huvudsak springer uppför. 

In mot mål i Holyrace, sprang för Centerpartiet. Foto: Therese Hansson
Storsylen Opp i Norge, sprang i Wilja Labs fina löparryggsäck The Explorer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *