2:a Härnö Trail 14 km 2019


Prispallen 14 km, jag och två 04:or. Vann en lax, alltså fisk inte 1000kr.

Knappt 14 kilometer på 1:11 timmar är inte så värst snabbt direkt men dagens terräng var något alldeles extra där alla fyra fick användas både upp och ner. Jag hade inga resultatmål utan ville bara få känna att kroppen är med igen efter virussjukdomen som lamslog en i september. Jag hade varken ont i huvudet innan eller efter loppet, en framgång i sig.

Resultat

Eftersom jag var osäker vad kroppen klarade av så valde jag att hålla igen så mycket jag kunde, vi blev en trio snabbt och efter cirka 1,5 kilometer blev vi en duo och därifrån var terrängen svår och besvärlig, även tempot var hårt stundtals. 

Det var mycket obanad och när det väl var stig så var det svårt att springa om. Jag gjorde några försök under sista halvan av loppet men han svarade varje gång och många visste vem han var tydligen och det verkade att han kände terrängen bra så det var bara att ligga efter. Stundtals släppte jag några extra meter för att ha friare sikt men ibland tappade jag faktiskt uppför, där han var riktigt stark. Annars tyckte jag att tempot var stabilt och bekvämt.

På slutet kom vi på slingorna för långa och korta banan (vi sprang mellan) och det var en del folk som vi passerade. Det gick oftast bra men det blev lite ryckigt stundtals och i princip sista stigningen fastnade jag bakom någon och tappade några meter som jag sen inte orkade springa ikapp fram till upploppet.

Grymt imponerad av Rickard Sjödin som vann, skidåkare född 04:a, så riktigt juniordäng fick man men som sagt var jag mer glad att det funkade för mig rent fysiskt. Jag skulle behövt köra snabbare nerför och på platten (var typ aldrig platt) för att vinna idag, tyckte faktiskt jag återhämtade mig bra där. 

Vår bana var dryga 500 höjdmeter på knappt 14 kilometer, är en del men inte det allra värsta egentligen men terrängen gjorde ju sitt, det var inte direkt asfalterat som på en rullskidbana. Snittpulsen blev 172 (89 %), och maxpulsen 186 (96 %), vilket var på slutet så jag försökte ju verkligen. Jag valde att springa i Salomon Speedcross och de fungerade riktigt bra, föll bara en gång när jag halkade, annars bra grepp. Det var riktigt blött i terrängen och kallt, cirka tre grader.

Therese sprang korta loppet och gjorde det bra, sen har vi tillbringat resterande eftermiddag på Ikea och Biltema, så både hon och jag fick bli nöjda. Biltema och Ikea finns inte i Jämtland.

Ikea i Sundsvall


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *