6:a Sportsgym Trail 2019

Spurten mellan mig och ”Honken”

Blev en 6:e plats när årets upplaga av Sportsgym Trail gick denna fina lördag med temperatur kring 20 grader. Jag sprang 30 sekunder snabbare i år än förra året men blev 2:a då och 6:a idag, konkurrensen är stenhård i denna region av landet när det kommer till konditionsidrott.

Denna dag började annars långt tidigare då jag först jobbade på golfbanan från strax innan fem och i ca: 4,5 timmar. Sen frukost och lite vila innan det var dags att åka till Frösön, närmare bestämt Lövsta. Jag värmde upp i nästan 40 minuter, men kändes att det behövdes för att väcka kroppen. Mina ben kändes inget vidare.

Väl när starten gick så tänkte jag att försöka hänga med så länge som möjligt och lyckades hänga med i 700 meter ungefär. Passerade första kilometern på 3:16 på stig, visserligen 12 fallmeter men det var ingen promenadtempo direkt. Försökte hitta mitt tempo men efter tre kilometer hade jag det kämpigt och hörde att jag höll på att få sällskap. Fortsatte att gå segt småknixarna innan första myrpassagen och lyckades med det första jag gjorde att trilla när jag kom till myren. 

Sen vände loppet för mig, tog in tid på de framför och fick större lucka på de som jagade mig. Dessvärre sprang Andreas Holmberg och Håkan Emilsson fel en aning och jag kom precis ikapp dem när de väl hade börjat springa rätt igen. Sen kom nästa myr och jag sprang om och drog sen i ett stabilt tempo och de verkade inte vara intresserade att gå om heller. Var förvisso svårt att passera ibland men det gick lite här och där. 

Med en knapp kilometer kvar så ökade jag tempot lite och med ca: 500 meter gick Holmberg upp och tryckte till och jag kunde svara först men fick sen släppa och han vann välförtjänt över mig, speciellt med tanke på att han sprang fel. Jag har dock inte en aning om när Emilsson släppte men det var nog på slutkilometer.

Jag är nöjd över insatsen, snabbare än förra året men lite torrare myr möjligen i år men ca: 100 meter längre i år enligt min klocka. Jag sprang på 39:34 minuter, 10,17 kilometer och 83 höjdmeter där underlaget var stig i princip men en hel del hala rötter här och där. Skulle gissa på 2-300 meter grusväg och ca: 1,5 kilometer myr. Att springa på myr som är tung men inte allt för blöt passa mig bra men tyckte jag sprang okej på stigpartierna men hade hoppas på att vara lite piggare men kan inte klaga på det heller då arbetsbelastning är hög, varit ledig en dag den här månaden så det tar även det. Dagens snittpuls landade på 176 (91 %) och maxade på slutet på 185 (95 %), så helt okej det tycker jag.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *