Skejtat intervaller igen

Förutom att jag åkte i min gamla tävlingdress (underdelen) så använde jag som vanligt min löparrycksäck från Wilja Labs, den har varit med ett tag nu. 

Idag har jag skejtat igen, var längesedan sist och längesen jag körde på Marwe 7:or, tycker rullmotståndet är liknande Eplex 4:or eller Swix C3, så med en plusgrad så rullade det inte snabbt idag. Sist jag körde på Marwe 7:or borde varit i slutet av augusti, några 6:or äger jag inte längre. 

Jag började med att värma upp till stadion, hög puls och segt, körde sex kilometer på 28 minuter, visserligen klart mer uppför (108 höjdmeter) än nerför (39 fallmeter) men jag bruka normala fall köra A1- pass där jag snittar mellan 17-19 km/h. Hursomhelst så bestämde jag mig för att köra ett varv på 3:an och sen ett varv runt Björnberget, gissade att det skulle kunna ta runt tio minuter. Den sträckan var 3,74 kilometer lång och 53 höjdmeter. Tanken var från början att åka från Snölagret och uppför men frost, arbete bl.a. gjorde att jag struntade i det idag. Jag körde tre intervaller i tröskelintensitet och fick följande siffror:

  1. Tid: 9:58 min – Snittpuls: 163 (85 %) – Snittfart: 22,5 km/h
  2. Tid: 9:51 min – Snittpuls: 167 (87 %) – Snittpuls: 22,8 km/h 
  3. Tid: 9:51 min – Snittpuls: 166 (86 %) – Snittpuls: 22,8 km/h

Kom upp fint i puls idag, kunde legat på något mer utför men åkningen rent tekniskt kändes dålig. Hade en maxhastighet på 37 km/h idag, brukar ligga omkring 40 km/h så temperaturen gjorde sitt för att sänka farten, min teknik och rullskidform också för den delen men det kändes ändå ganska bra, även om jag bruka ligga omkring 24 km/h i snittfart på Marwe 7:or när jag kör tröskel på rullskidbanan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *