Summering löpsäsongen 2023

Peak Perfomance vertical K 2023. Foto: Fjämmararton.se

Dags att summera denna märkliga löpsäsong. Hade tänkt att springa World series finalen i Italien (Limonextrem Vertical) imorgon men ett omfattande hälsointyg som jag saknade och som jag inte kunde fixa med kort varsel gjorde att jag inte kunde delta. Trist att det blev så.

Denna löpsäsong har varit minst sagt märklig, endast tre lopp har jag sprungit och kommit i mål i, varit anmälda till många fler än så. Inledde efter längdskidsäsongen med fortsatta problem med korsbenet/ljumsken. Den blev faktisk mer eller mindre bra när jag började sätta plant och inte hindrat nämnvärt träning de senaste månaderna.

Hade knackig form av förklarliga skäl och sprang inte första loppet förrän i början av juli då Ostlöpet genomfördes. Blev två efter ultraspecialisten Viktor Stenqvist. I början av augusti så sprang jag Peak Performance Vertical K i Åre. P.g.a. dåligt väder så blev loppet halverat. Blev 4:a efter en stark avslutning men med en dålig start. Alla tre förre mig kom från tre olika länder (Sverige, Finland och Norge) och samtliga tävlade för Team Salomon. Jag tävlar som bekant för Andrarums IF.

Mitt tredje och sista löplopp gick i Offerdal då Holy Race genomfördes tidigt i september men i hällregn och endast fåtalet plusgrader. Här blev jag 2:a efter Martin Nilsson som tidigare under året både tagit medalj i VM och EM i skyrunning (bergslöpning).

Summera man mina insatser så blir jag 2:a, 4:a och 2:a i mina lopp som jag gick i mål i, detta i tuff konkurrens, inte bara nationell tuff konkurrens utan också konkurrenter som håller hög internationell klass. Detta gör det känns ännu tyngre att man inte kunde åka till Italien denna helg för mäta sig mot de allra bästa.

Med 3-5 timmars träning i snitt per vecka så har jag enbart fokuserat på löpning vilket gör att längdskidsäsongen blir lidande och förskjutet till förmodligen januari då jag ev. tänker börja tävla lite. Vi få se, är även inne på att springa minst en gång i veckan under vintern, kanske också försöka springa ett vertical- lopp i Sydeuropa i vår. Att ge mig på ett försökt på Fjällmaraton 100 km igen nästa år tror jag inte på i dagsläget. Men man vet aldrig men fokus blir backlopp och förhoppningsvis fler än i år och även utomlands.

Holy Race. Foto: Alicia Johansson

Intervjuad av Mattias Bångman efter målgången av Holy Race

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *