2:a Holy race 2023

Var med i årets upplagda av Holy Race, ett terränglopp mellan Alsens kyrka och kyrkan i Ede. Fint lopp i Offerdal och 3:e gången jag är med i det. Blev 2:a vilket var kanske ett förväntat resultat i en annars litet startfält. I skrivande stund så har inte resultatet kommit ut.

Det var sju deltagare + prästen tillika startern som också sprang loppet. Detta var elitklassen och inga tjejer deltog, bedrövligt och pinsamt att ingen dyker upp när det är 12 000 kronor i prispengar totalt. Regnet föll och det var inte ensiffrigt på kvicksilvret.

När starten gick så tog jag rygg på Martin Nilsson, som håller hög internationell klass och har vunnit medaljer internationellt i år, så att vinna var uteslutet. Men uppför hängde jag med i startbacken. Mina Inov- 8 X-Talon 212 fungerade bra i leran. Hade helt klart bättre grepp än Martin. Sedan flög han ifrån mig planenligt. Jag såg tidigt att luckan bak var stor och försökte hålla ett jämt tempo men hålla mig så mycket som möjligt i tröskelintensitet men uppför hårdare. Min träningsbakgrund gör väl att jag inte lita på att kunna hålla hårdare belastning.

Benen svarade ändå bra men detta år var klart svåraste förhållanden. Mycket regn på senaste tiden gjorde det tungsprunget i princip hela vägen, förutom möjligtvis på grusvägarna. Banan går mestadels på stig och lite på spång, kanske två kilometer på grusväg. Dessutom kuperat och efter bergpriset i Pröstböle så är det en lång men mycket svår tekniskt utförslöpa. Föll en gång men försökte vara ganska offensiv ändå och hitta ställen där det fanns lite grepp att springa på. Sämsta tiden utför där enligt Strava men helt förståligt utefter förutsättningarna. Hade efter den utförslöparen ändå bra krut i benen och försökte pusha på i backen upp mot målet. Såg att jag kanske hade möjlighet att klara sub 50 minuter. Klarade inte det utan blev strax över.

Har sprungit på låga 49 minuter förut och då blivit 5:a båda gångerna, har då också varit tuffare startfält. Få nog säga att dagens prestation ändå var helt klart i nivå som då, även om jag hade kunnat pressat ur något mer. Siffror från loppet enligt min Suunto 9 Baro:

  • 50:24 min
  • 11,73 km
  • 4:17 km/h snittempo
  • 168 (87%) snittpuls
  • 182 (95%) maxpuls
  • 346 höjdmeter
  • 404 fallmeter

Efter loppet var det en del kringaktiviteter, främst för barn där Lova fick leda häst och springa barnloppet, så bra halvdag i Offerdal och stort tack för grymt arrangemang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *