Intervaller på bana med vagn

Torsdag och en bra känsla i kroppen idag, i alla fall på uppvärmningen. Även efter det när jag körde intervaller. Är riktigt lyx att ha riktigt nära en friidrottsbana, om än sliten och liten samt inte fullängd.

Upplägget var 20 minuter tröskel följd av 2×1500 meter. Tre minuters vila efter tröskeln, sen två minuters vila mellan femtonhundringarna. Körde 20 minuters tröskel på bana den 15:e augusti i år, den gången utan vagn men kom i princip lika långt då som idag. Med lite vind som idag så påverkar det en del att springa med vagn. Tider, distans, snittfart och snittpuls:

  • 20 minuter @ 3:34 min/km – 5,59 km – 163 (85%) snittpuls
  • 1500 meter – 5:09 min – 3:23 min/km – 168 (88%) snittpuls
  • 1500 meter – 5:00 min – 3:17 km/h – 173 (90%) snittpuls

Lite svårt att få upp pulsen i början under tröskeln men kände att jag kunde hålla ett jämt och stabilt tempo akt igenom utan att gå över tröskeln. De två femtonhundringarna skiljde det lite väl mycket i tid emellan men sista av dem så öppnade jag hårt och kunde hålla typ samma tempo rakt igenom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *