3×15 min tröskel på löband

När man svettas är det nice med +watt i flaskan.

Försöker på något sätt hålla uppe motivationen och träna, blev tröskel på löpband idag, svettigt som alltid men skönt också att bara köra tröskel och inte bli så vansinnet trött. När det är off-season så blir man bekväm. Trots man curlar sig själv så blev det ett bra pass. Jag har kört 3×15 minuter tröskel en gång förut, det var i november förra året. Precis som då så körde jag på lutning 5 %, 10 % och 15 %. Jag var inte lika snabb idag men hade bra tendens under passets gång, under intervall två och tre så fick jag reglera hastigheten på bandet. Under intervall två så gick jag ner från 12,2-12,1-12,0 var femte minut och under tredje och sista intervallen så gick jag åt motsatthåll då jag höjde från 9,5-9,6-9,7 också dessa höjningar efter var femte minut. Jag låg på riktigt stabil tröskel och gick aldrig över, dock vissa pulsen att jag hade som vanligt lägre puls på första intervallen. Inget konstigt med det men den kändes minst lika tuff som de övriga två. Jag har även kört 3×10 minuter tröskel på löpband med liknade upplägg på lutning, båda gångerna i år där en gång gick det bra och en gång gick det riktigt dåligt, tror jag hade en släng av Corona i mig då. Dock kände jag mig frisk och det missade även pulsen och dessa siffror fick jag:

  • 15 km/h @ 5 % – Snittpuls: 161 (83 %)
  • 12,1 km/h @ 10 % – Snittpuls: 166 (86 %)
  • 9,6 km/h @ 15 % – Snittpuls: 168 (87 %)

Detta blev dagens enda träningspass, känns rätt lagom faktiskt.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *