3×15 minuter tröskel på löpband

Fortsätter tränar kvalité inomhus, backintervaller på löpband denna morgon. Jag sprang 3×15 minuter på olika lutningar med god känsla, gick något över tröskelgränsen ibland, så fick gå ner på intervall två sista fem minuterna och körde något lägre hastighet än tänkt på sista intervallen. Så här såg morgonens intervaller ut:

  • 5 % @ 15 km/h – 165 (85 %) i snittpuls
  • 10 % @ 12,4 km/h – 170 (88 %) i snittpuls
  • 15 % @ 9,8 km/h – 170 (88 %) i snittpuls

Fördel att springa på löpband tycker jag är att man kan hålla den pulsen man önskar, men få erkänna att det kändes jobbigare än vad siffrorna skvallrar om men ett bra pass blev det i alla fall. Upplägget var fem minuter uppvärmning på 12,5 km/h, sen en minuts vila innan jag körde 3×15 minuter med tre minuters vila mellan intervallerna, sen två minuter vila, innan jag sprang fem minuter 10 km/h. 63 minuter tog hela detta pass. 

På kvällen körde jag en timmes stakning efter jobbet, nära och bra. Tio varv och 16,5 kilometer blev, troligtvis en snittpuls på omkring 125 (65 %). Jag glömde nämligen pulsbandet hemma. Kan vara ett av mindre tråkigaste pass jag kört, av någon konstig anledning så var inte belysningen på runt 1,7:an, dock på stadion som ännu inte är öppen. Konstigt. Kul att det var så många ungdomar som hade träning, dock farligt med så många som åkte i mörkret och från olika håll och kanter. Inga problem för mig, men var lite orolig att förlora en stav eller två. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *