Tävlingsåret 2020

Blev av rådande omständigheter inte så värst många tävlingar 2020, de som blev av gick faktiskt ganska bra. Även de flesta träningstävlingarna har gått bra. 

Första och enda tävlingen på snö blev Östersund Ski Maraton, stakade det 16 kilometer långa loppet och gjorde det bra trots problem med ena armbågen. Var mest glad att tävla och tur var det väl det, blev ju inte fler tävlingar på snö innan allt ställdes in. Körde en drös träningrace med gott resultat under vårvintern. 

2020 var året då virtuella lopp slog igenom, jag körde SkiErg- loppet i juni. Jag drog på 17:57 minuter över 5000 meter. Bra resultat då jag vägde in på 68,3 kilo den dagen. Jag sprang även Peak Performance Vertical K i början av augusti, gick inget vidare och det var svårt att ta ut sig utan motståndare. Klart lättare att ta ut sig när man drar i en SkiErg. 

Efter de virtuella loppen så lyckades jag springa Bydalsfjällen 22k, Nolby Sky Race, Sundsvall Trail och MidSweden 365 Trail. De var coranasäkra evenemang med maxtak av deltagare. Ironiskt då jag i princip sprang själv dessa lopp. Bra lopp gjorde jag hursomhelst. Hade lite problem med en vad en kort period, missade Frösöberget runt och hade problem även när jag slutade 2:a i MidSweden 365 Trail. 

Hade en förhoppning att köra skidtävlingar tidigt denna säsong, men pandemin ökade igen så kvalificerade inte att åka Bruksvallspremiären. Hann åka tre tävlingsrace med lite varierande resultat, men drog ljumsken i början av december och har knappt tränat sen dess. Hur det bli 2021 har jag inte den blekaste aning om. 

Virtuellt SkiErg- lopp
Träningsrace i juli med Viktor Thorn och Torstein Sternesen
Virtuellt lopp uppför Åreskutan i år.
Sundsvall Trail över 21 kilometer. Varmt var det. Foto: Kadri Kalvo 
2:a i MidSweden 365 Trail. Foto: MidSweden 365
Från en av träningstävlingarna för en månad sen ungefär. Foto: Carl Olander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *