SkiErg- loppet 5000 meter

Annorlunda tider kräver annorlunda lösningar till tävlingarna. Idag var jag med i SkiErg- loppet där det är podcasten lagom kondition med Erik Wickström och Niklas Bergh som är arrangörer. Erik är ju känd för att träna lite men ändå hålla sig bland eliten i bl.a. Vasaloppet, men själv så tränar man hälften så mycket än honom för närvarande. Men lite träning funka bra om man bara gör något vettigt av den träningen som man utför. Den här veckan blev det fyra intervallpass, ett distanspass och ett styrkepass. En totaltid på 4,5 timmar total träningsmängd.

Själva SkiErg- loppet är egentligen en extra morot för min del att träna och pressa mig lite mer än vad jag annars skulle göra, även om mina 5000- meters tester förut nästan varit jobbigare än idag så är jag jättenöjd över dagens prestation, där jag fick en sluttid på 17:57 minuter på motstånd sex och på nya maskinen PM5. Försöker använda samma maskin vid tester men använder inte gummiband runt midjan, allt för att få så exakta förutsättningar som möjligt. Sist jag körde test över 5000 meter på motstånd sex så hade jag 18:05 minuter från november 2019. Jag hade 17:58 minuter när jag körde på motstånd tio 22:e november 2019 och har ytterligare kört 5000 meters test två gånger senaste åtta månaderna på 18:17 minuter (motstånd ett) och 18:59 minuter (motstånd sex), det sistnämna gjorde jag när jag precis hade börjat tränat med SkiErg och var därför ovan.

Jag disponerade krafterna väl idag, mentalt jobbigt under kilometer två och tre, märkte att sista tredjedelen fanns det en hel del power kvar ändå och därför lyckades sista kilometern gå klart snabbare än de övriga kilometrarna. Däremot har jag svårt att tro att jag hade dragit snabbare om jag drog lite snabbare första två kilometerna, jag tror det hade straffat sig istället. Snittpulsen landade på 174 (90 %) och maxpulsen blev 188 (97 %). 

Tycker att det gick klart över förväntan faktiskt, vägde in på 68,3 kilo så som lättviktare och dra under 18 minuter få anses bra och det är jag väldig nöjd.

Resultat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *