Skidor i skånskt väder

15631302_10153934114346707_798406099_o-1

Fredag och dagen har bjudit på troget skånsk skitväder, blåst och sex grader samt lite regnskurar då och då. Som skåning så spelar sådant väder ingen större roll då man är van och när man ändå få åka på snö och slippa rullskidorna så kan man åka med ett leende på läpparna trots allt. Dock hade dom inte spåret om tills idag, oklart varför men det finns säkert någon anledning. Nu var det så att jag stakade och det fungerade ganska fint trots lite is här och där. Var en av de första som började åka på Östersunds Skidstadion idag. Var en ishinna i de klassiska spåren i början som gjorde att det gick riktigt fort, allt eftersom så blev det mjukare och långsammare före. Till själva passet, jag snurrade runt i två timmar och första timmen i lugnt tempo. Sedan körde jag åtta längre impulser på cirka 30 sekunder med efterföljande längre åkande vila, kändes överraskande bra. Nu när man inte kan stärka hjärtat och sin fysiska kapacitet p.g.a. medicineringen så få man förbättra sina svagheter vilket är bl.a. att jag inte är så snabb och explosiv. Om det funkar har jag absolut ingen aning.

Siffror från passet:

  • Tid: 2:02:53 h
  • Distans: 34,51 km
  • Snittfart: 16,85 km/h
  • Snittpuls: 118 (61 %)
  • Maxpuls: 157 (81 %)
  • Höjdmeter: 629 m

Eftermiddagen bjöds på en tur- och retur till gymmet i mina Salomon Spikecross. Är fortsatt isigt så vågar knappt springa i något annat. För en gång skull hade man nästan en normal puls. Låg på mellan 130-135 i puls och hade ett snittempo på 5:00 resp. 4:40 min/km. Det är fler höjdmeter ditt än hem. Väl i gymmet kördes 25 minuter Auklandstyrka och sedan följande:

  • Chins, 8-7-6-5
  • Dips, 4×12
  • Latsdrag i maskin, 4×70 kg

Styrkan kändes inget vidare idag, var kanske slitna muskler från förmiddagspasset. Ju lättare jag blir desto sämre blir jag på chins, borde klarat 4×8 eller åtminstone 4×7 tycker jag. Dips däremot kändes bättre än nånsin nästan trots jag inte klarade alltför mycket ändå. 3×10 har varit standard för mig förr i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *