Auklandstyrka

Få väldigt ofta frågor om vad Auklandsstyrka är för något. I det här inlägget ska jag förklarar för bästa förmåga hur det hela går till. Första gången jag körde Auklandsstyrka var i somras då jag bodde i Falun.

Kortfattat så innebär det att man träna en valfri magövning under en viss tid, sedan kort vila innan man kör antingen samma magövning eller byter. Jag kör ofta 55 sekunder aktivt och vila fem sekunder, kan vara svårt att hinna byta på dem fem sekunderna ibland. Detta kör man alltså fyra gånger och sen har man en minuts vila innan man kör igång ett nytt set med ny/nya övningar.

Ett exempel kan vara följande:

Vanliga situps i 55 sekunder, om man orkar kan man lägga på en vikt på magen för extra belastning. Sedan vila du i fem sekunder. Sen kan man köra plankan i 55 sekunder. Vila fem sekunder. Sedan 55 sekunder situps igen, vila fem sekunder. Sista och fjärde blir då 55 sekunder plankan igen, oftast brukar jag kära en hel minut på sista om jag orkar. Sedan har man en minuts vila dvs det tar fem minuter per set. Sedan kör man likadant fast nya magövningar i x antal set. Totalt brukar jag hålla på mellan 15-25 minuter, vilket innebär tre till fem set.

Är man ovan att träna mage så rekommendera jag att jobba aktivt i 40 sekunder och vila 20 sekunder, annars orkar man inte. Hoppas detta gav en mer tydlig bild om vad Auklandsstyrka är för något. Själv så har jag vila idag från all typ av träning. Imorgon åker jag upp till Torsby för att köra de två första deltävlingarna i Sverige cupen på rullskidor.

En magövning som man kan göra, upp med ena benet som bilden visar och sedan göra vanliga situps. Man ser ut som om man behöver uppsöka ett mentalsjukhus när man gör denna övningen men den är grymt jobbig, i alla fall de sista två. Bild från i vintras som Oskar Henriksson har fotat.

En magövning som man kan göra, upp med ena benet som bilden visar och sedan göra vanliga situps. Man ser ut som om man behöver uppsöka ett mentalsjukhus när man gör denna övningen men den är grymt jobbig, i alla fall de sista två i varje set. Bild från i vintras som Oskar Henriksson har fotat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *