Jagat höjdmeter

Hardebergabacken

Hardebergabacken

Idag har jag jagat höjdmeter på de två träningspassen jag genomfört idag. Började med att åka till Fyledalen och springa i Tegelbruksbacken. Tanken var att få ihop över 1000 höjdmeter, vilket jag precis klarade. Blev några turer upp och ner, 19 gånger upp och ner för att vara exakt. Började med att springa upp och ner på båda sidorna men efter en timmes löpning (tio vändor) så sprang jag bara på den brantaste sidan. Uppför låg jag på en puls mellan 70-80 % av max och nerför på mellan 55-65 %. Nerför sprang jag försiktigt men höll samtidigt inte igen och därför kunde pulsen hållas nere ganska ordentligt, lite som att ligga i fartställning när man kör rullskidor. Det händer i och för sig inte så ofta när man tränar i Skåne, men ni fattar. Kändes bra i benen, tänkte avbryta vid minsta lilla besvär men det fungerade smärtfritt, skönt det. Totalt var jag ute i 1:55 timmar och kom på det 20,5 kilometer. Mitt tredje längsta löppass det här året. De övriga två gjordes för en vecka sedan och i vintras när jag sprang en lång tur morgonjogg. Då sprang jag mer lättare terräng och lite längre, ett halvmarathon helt enkelt och tiderna har då varit 1:44- och 1:34 timmar om man nu ska nörda in sig på onödigt nördig fakta, men det kan man väl.

Även idag har jag varit ledig från jobbet och precis som igår har jag jobbat hemma. Tvättning av plansilos, det blev noll höjdmeter men duktigt trött ändå. Sen snabbt iväg till Lund för att gå på en föreläsning på LTH. Det var Fredrik Ademar på Spiideo som föreläste om videoanalys i olika idrotter. Intressant och något man borde testa någon gång, dels för att ev. kunna förhindra skador och lite skoj som t.ex. hur man fördela kroppen när man åker på ojämn asfalt. Alla vägar lutar ju. Åkte sedan till Huselius Skidsport, alltså mitt jobb och köpte ett par nya rullskidor, har åtta par nu. Börjar liknar något nu ju. Ni ska inte tro att en stor skidbloggare som mig med 6:e plats på SM på rullskidor, får sponsrade rullskidor. Men jag får mycket annat, typ allt annat än rullskidor. Blev ett nytt par Eagle skate med vanliga tävlingshjul (helfälg). Orangehjul med Salomon Prolink bindning, är faktiskt Mr rullskidor själv Tobias Westman som tycker jag ska åka på det. Detta gjorde att jag kunde åka på mina Alpina Carbonpjäxor, nu även på rullskidor.

Därför var det lite extra spännande att åka på klubbträningen nu på kvällen. Riktigt härlig känsla, känns som de var en nivå bättre och stabilare än mitt andra Eagle skate par, med diskhjul och vanlig SNS (Salomon) skate bindning. Planen var att åka fyra intervaller i hela Hardebergabacken (40 höjdmeter), det blev visst sex stycken till antalet för min del. Hade svag medvind och därför tog det inte så lång tid och därför blev sex intervaller lagom och då var även de övriga klara med sina fyra. Alla nöjda fast trötta. Första intervallen var seg och hade låg puls men nästan samtliga gick exakt lika fort, det är alltid bra när det är så. Dock har jag fortsatt lite problem med min höger fot från och till. Extra känsligt är när man åker på dålig asfalt som vi faktiskt gjorde idag. Dock fungerade dagens hjul (helfälg) bättre än diskhjul, var en tydlig skillnad men svårt att säga om de gick snabbare. Hade ingen att mätta mig med och därför jättesvårt att veta hur formen är inför helgen tävlingar i Torsby. Det får vi väl se, men såhär såg dagens intervaller ut i alla fall:

  1. 4:46 min – 2,01 km – 25,3 km/h i snittfart – 157 (80%) i snittpuls – 166 (86%) i maxpuls
  2. 4:48 min – 2,06 km – 25,7 km/h i snittfart – 162 (84%) i snittpuls – 171 (89%) i maxpuls
  3. 4:44 min – 2,05 km – 26,0 km/h i snittfart – 166 (86%) i snittpuls – 174 (90%) i maxpuls
  4. 4:49 min – 2,05 km – 25,5 km/h i snittfart – 164 (85%) i snittpuls – 173 (90%) i maxpuls
  5. 4:45 min – 2,04 km – 25,7 km/h i snittfart – 167 (87%) i snittpuls – 177 (92%) i maxpuls
  6. 4:44 min – 2,03 km – 25,7 km/h i snittfart – 166 (86%) i snittpuls – 174 (90%) i maxpuls

Det är inte många cyklister som håller dessa snittfarter i denna backe.

Framgångsskidan må tro?

Framgångsskidan må tro?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *