Vann en orienteringstävling i sprint

13224052_10153384950621707_149954663_o

Vann en orienteringstävling idag i min paradgren sprint. Nybörjartur kan man kallar det. Det var många som sprang fel och inte blev godkända och jag få säga att jag hade grymt flyt för jag var nära att springa på förbjudet område ett par gånger. Som de sa till mig att jag inte kan orientera och därför vet man inte om jag ens vann. Springa kan jag i alla fall. Kanske kommer in någon protest, vem vet. Tävlingen var klubbmästerskap för Andrarums IF i sprint.

Vi sprang i Brösarp, samma ställe som jag vann Gullviveloppet för två veckor sedan. Jag gillar Brösarp. Tio kontroller på en bana som mätte 2,3 kilometer fågelvägen. Det var min andra orienteringstävling och tredje gången sen skolnivå som jag orienterade. Tog lite tid till första kontrollen men ganska bra till kontroll två. På väg till kontroll tre vände jag om efter ett tag och byte vägval vilket gjorde att jag tappade cirka en minut på det. Sen gick det bra tills jag skulle ta kontroll sex, fick stanna lite få att kunna gå en korrekt väg. Gick fint men mellan kontroll sju och åtta gjorde jag min klart största miss. Var cirka 50 meter mellan kontrollerna men det tog nästan två minuter att hitta. Kanske lite tur ändå för skulle jag gått den vägen jag trodde jag skulle göra hade jag gått igenom förbjudet område och därför inte fått något resultat. Sen avslutning var galen snabb, t.o.m. Jonas Leandersson hade fått gått rött då.

Glömde sätta på klockan men jag var i ute i drygt 17 minuter. Fick 12 minuter data från min klocka som visade att jag hade 82 % i snittpuls, ett snittempo på 4:22 min/km och 50 höjdmeter. Hade en maxhastighet på 27 km/h, det är fort det i löpning. Kul och trevligt som vanligt, Andrarums har verkligen klubbkänsla. God mat fick man med och förutom en liten blankett så vann jag ett kexchoklad, då blir man fet och glad.

Förutom att orientera idag har jag åkte lite skate på morgonen. Givetvis på tävlingshjul och även idag blåste det en hel del. Men det blåste säkert inte så mycket som stor- skidbloggaren i Falun brukar förklara. Då är det tornado- vind från alla håll och kanter. Inte lätt att ha en massa skog som skyddar från vinden. Dagens runda som var samma som sist har få ställen som skyddar mot vind, en husgavel lite då och då i bästa fall. Man få vara glad för det lilla. Trots vinden och att jag åkte på lite sämre asfalt ibland så gick det bra att åka. Åkte uppskattningsvis drygt hälften bara på 5:ans växel. Börja få lite kläm på den växeln som är den viktigaste när man tävlar på skate under platta lopp. Den är klart mindre energikrävande än de övriga växlarna. Jag kunde faktiskt åka en hel del 5:ans även i motvinden och därför tror jag att jag kunde hålla ett snabbt tempo trots låg intensitet. Hade ett snitt på nästan 26 km/h under den dryga timmen jag var ute i.

Annars har jag varit bonde mellan träningspassen. Släppt ut en massa sinkor och kvigor och staketen som sattes igår verka fungera galant. Sinkor är lite som lattemammor i Stockholm om man nu ska generalisera det hela. De har kalvar men ska få fler men väntar och gå på ”fik” genom att beta på grönbete. Klockren förklaring. Har också flyttat och planterat om spireor. Det gick fint, landskapsingenjör som man är. Fick också reda på att jag har vunnit en tävling på Funbeat, det var väl roligt.

Inte många höjdmeter på ena hållet

Inte många höjdmeter på ena hållet

Inte så många höjdmeter på det andra håller heller

Inte så många höjdmeter på det andra håller heller

Glada och lyckliga "lattemammor"

Glada och lyckliga ”lattemammor”

Raj vaktar kossorna

Raj vaktar kossorna

Fin utsikt vi har från backen hemmavid där några kvigor gå på grönbete. Man ser havet!

Fin utsikt vi har från backen hemmavid där några kvigor gå på grönbete. Man ser havet!

Vann visst!

Vann visst!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *