Jobbig tisdag

Sist jag körde skejtsprint var 2015 i Bruksvallarna, bilden är dock från distansloppet under samma helg. Foto: Skidzonen

Tisdag och idag var man ledig men det har varit en intensiv dag trots allt, dels har jag ju tränat två pass vilket jag behöver när jag har lediga dagar, annars lär jag förlora jobbet, så är det bara. Dagens första pass blev sprintrace skejt med skiduniversitetet, var en liten tapper skara som var med idag, tre tjejer och två killar, där alltså jag var en av killarna, gäller att vara tydlig. Det hela började med en prolog som tog 2:59 minuter och mätte 1,18 kilometer, starten var strax innan skidskyttebacken och gick sedan på sprintbanan men man svängde ner höger på stadion runt straffrundan och sen gick man i mål där man startade. Fin och tuff bana samt fint före men ganska trögt.

Eftersom vi bara var fem så blev de följande heaten lite annorlunda, tjejerna startade först och sen jag 15 sekunder efter och sen Marcus Ruus ytterligare 15 sekunder efter mig, detta resulterade i jämna och tajta avlutningar av sprinten. Kände att jag inte orkade fullt ut riktigt, utan hade svårt att åka med mjölksyran, tekniken blev lidande och orkade inte heller åka bra utför, men tränar man inte på det så blir man faktiskt inte speciellt bra heller. Dagens pass tyckte jag var mycket givande, kanske det bästa jag gjort i sprint ändå faktiskt.

Mina tider var följande 3:00- 3:03 – 3:01 minuter, och pulsmässigt var den ganska bra genomgående utan att notera den riktigt höga maxpulsen (92 %). Hade i princip 168 (87 %) i snittpuls på alla heat men då startade jag klockan ungefär tio sekunder innan varje start.

Eftermiddagen började med att vara med i en telefonintervju med lokaltidningen Tomelilla/Simrishamn. Sedan for jag vidare till ett ytterligare pass på skidor, blev ett lugnt pass stakning tillsammans med göteborgaren Andreas Viker, trevligt med sällskap av en annan sörlänning men snittfarten (13,6 km/h) var låg som en vanlig hederlig norrländsk skidåkare. Själv var jag trött och hade lite huvudvärk, denna huvudvärk släppte men jag fick desto större huvudbry då jag upptäckte att bilnyckeln hade trillat ut fickan. Var bara att vänta och försöka hitta nyckeln samtidigt då det började bli mörkt ute, hjälpa inte att det var fullmåne ens. Nyckeln hittades aldrig och passet blev längre än planerat, närmare bestämt 2:16 timmar, snittpuls på 120 (62 %). Om det är någon som funnit en bilnyckel någonstans mellan stadion och Spikbodarna så får man mer än gärna höra av sig till mig.

Fick välbehövlig assistans av Patrik Modin så hem kom jag med en annan bil och reservnyckel till lägenheten, tack för det. Även kvällen har varit ganska intensiv, pizzabak som är en utdragen process när man gör den själv samt haft två telefonmöten. Jag hoppas morgondagens lediga dag blir smidare än dagens.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *