Fyra timmar skejt

Började denna dag att ge mig ut i det bistra snöovädret och hade siktet inställt att åka skejt i fyra timmar, något jag aldrig gjort förut på skejtlaggen. Kände direkt att detta skulle bli jobbigt att jämföra även om man åkte lugnt, trots att jag började åka direkt efter frukost så kände jag mig låg på energi och mer eller mindre väggad men detta vände och det var inte förrän sista halvtimmen det var segt igen och man var låg på energi vilket inte var konstigt då jag bara drack vatten. 

Jag åkte mer eller mindre överallt där man kan åka skejt just nu förutom den lilla slingan som gå igenom där 3:an går och en liten bit av motion 5:an. Började med att åka till Torråsen och sedan i Spikbodarna med omnejd. Lyckades med konstycket att ramla idag med då jag fastande med skidan i lössnön när jag tryckte på 5:an utför, slog runt och såg ut som en skalbagge som var upp och ner. Gick hur som helst bra vilket var tur. Annars var det knappast några skräckhastigheter och jag hann komma strax över fem mil på den långa turen. Hade jag kört max denna dag hade jag nog ändå behövt närmare tre timmar för att ta igenom dessa fem mil och då tog man bara knappa 700 höjdmeter, ni fattar att dagens förhållanden inte var de snabbaste. Allt går dessutom så långsamt, förutom hastigheten så bli auktionen också långsam och känns man få kämpa sig igenom varje meter men med en snittpuls på 122 (63 %) så var det inte så värst tufft fysiskt men mer fysiskt och framförallt att kroppen värkte lite här och där av träningsvärk. 

Efter passet var jag väldig matt och seg så jag tog min gel från +watt i bilen på vägen hem så man orkade ta sig hemåt, ni ser ju var ingen pigg man direkt och varit trött hela dagen sen. Orkade trots allt mobilisera med lite nya krafter och såg herrarnas distans i Skidskytte- VM, nära ny medalj idag med. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *