Extraknäcker

Fin utsikt från dagens arbetsplats.

Fin utsikt från dagens arbetsplats.

Har jobbat lite extra på en golfbana idag, ni ska inte tro att jag är sosse och lever på bidrag. Nä, här ska det jobbats för att försörja sig, ordning och reda. Måste kunna ha råd att försörja sig när man ska tävla i vinter, en vallabod för 6000 kr för en lång helg med tävlingar svider i plånboken. Tack och lov har jag fått hjälp med vallning tidigare vintrar och hoppas även så kommande vinter, annars löser det sig säkert. Men en liten buffert inför vinterns tävlingar är inte fel att ha. Har dessutom startat eget, mer om det en annan gång. Dom säger att det är bra med företag, dock ingen tanke att anställa förrän det blir högerregering. Tror på högern och typ 95 % av alla jag känner tycker likadant, men tydligen inte Sverige överlag. Aja nog med det, nu till vad jag jobbade med idag. Har nämligen gjort comeback än om kortsiktigt som greenkeeper på golfbana, kul. Var nästan tre år sedan sist jag jobbade på en golfbana, närmare bestämt Haga golf utanför Oslo. Blev lite sugen att jobba på golfbana igen när jag besökte mitt gamla jobb på Upsala GK, där jag var och hälsade på för en månad sedan. Bara några dagar senare blev jag tillfrågat om jag ville jobba lite extra på Östersund – Frösö golfklubb, och det ville jag. Det var Joakim Kramer som frågade mig, vilket kan tycka lite ironiskt då det var den enda personen jag kände innan jag flyttade upp till Frösön/Östersund. Jag och Joakim gick på samma linje under gymnasietiden d.v.s. greenkeeper- programmet på naturbruksgymnasiet i Östra Ljungby som sedan flyttade programmet till Ljungbyhed. Hur som helst var det kul att jobba lite inom det yrket som jag faktiskt är utbildad till. Dock inte så fysiskt idag då jag klippte fairway men känslan och skickligheten sitter verkligen kvar i ryggmärgen.

Började annars dagen väldigt tidigt, gick upp kl: 3 och lyssnade på radiosporten som sände Sarah Sjöströms guldlopp i OS och dessutom blev det världsrekord, stort. 22 år och tre OS, man ligger lite i lä där. Men jag har ju vunnit danska mästerskapen på rullskidor tre gånger av tre möjligheter, nästan lika stort. Att jag inte såg det historiska ögonblicket på TV är för att hela Telia verkat ha haft semester sex veckor som många andra har. Men fick support idag äntligen och nu funkar TV:n och man kan se på OS nu. Passande nog fick jag fakturan på radio- och tv-avgift, man få mycket sånt (fakturor) av olika anledningar nu när man har bytt adress samt. flyttat hemifrån för typ 1000:e gången. Mer glad är man att man lyckades få ner den senaste månadens el-kostnad till två siffrigt. Det får man vara nöjd med, även jag knappt bott i lägenheten under juli månad.

Beslutade redan igår kväll att inte träna idag, snuvan är borta och hostan försvann tidigare idag men är lite hes. Vilopulsen är fortsatt inte helt normal än men ett träningspass imorgon ska man nog kunna klara av, det är målet för dagen imorgon. Tar annars denna vecka som det kommer, inte mycket planerat i träningsväg.

Vi hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *