Laddar i Uppsala

Hål 3 på Upsala GK, fint skick som vanligt på banan. Här jobbade jag förr, har klippt denna greenen många gånger kan jag lova.

Hål 3 på Upsala GK, fint skick som vanligt på banan. Här jobbade jag förr, har klippt denna greenen många gånger kan jag lova.

Är hos min bror i Uppsala och laddar inför SM i Norrköping imorgon. Men började denna dag att åka söderut från Östersund, det tog nästan sex timmar. Väl framme i Uppsala så hälsade jag på mina gamla arbetskamrater på Upsala GK. Jag jobbade där under sommaruppehållet jag hade när jag studerade till landskapsingenjör på SLU Alnarp. Ironiskt nog har jag alltså varit bosatt i Uppsala (där SLU också finns) under tiden jag studerade på SLU utan att studera i just Uppsala. Nog ensam om den udda bedriften. Hur som helst var det kul att träffa mina gamla kollegor. Totalt jobbade jag (inkl praktik) där i elva månader och har då också bott i Uppsala lika länge. Detta gör att Uppsala är den staden jag har bott 4:e längs av de platser jag hittills har bott i. Ljungbyhed, Bjärred och förstås min uppväxt by Nedraby är de platserna jag har bott längre i, än i Uppsala.

Nog med det, jag passade på att träna vid mina gamla hemtrakter, mer exakt vägarna där förra årets SM (del 2) avgjordes. Dessa vägar kan jag bra vil jag lova. Eftersom det är skate imorgon så åkte jag på tävlingshjul skate. Började med att åka ner till Studenternas och åkte dryga halva sträckan som vi åkte SM där förra året. Körde lite impulser uppför i den branta delen av den banan och även ett längre drag. Det längre draget tog 4:42 minuter på 2,32 kilometer, snitt på knappa 30 km/h och en snittpuls på 160 (83 %). Åkte sedan vidare till Ultuna och SLU området. Körde lite mer plattåkning där och tränade på kurvtagning i en rondell. Hela passet tog en timme och hann på den tiden 25 kilometer. Gissa snitthastigheten.

Kroppen kändes bra idag, vilken den borde efter de senaste dagarnas lugna träning. Dock kan bilåkning under längre tid gör en seg men inte idag. Väldig låg puls i början men när jag drog igång impulserna steg pulsen snabbt och precis som jag ville. Den gick även ner ganska snabbt när jag åkte mer lugnt. Hade möjligen 6-7 minuter i högt tempo. Känns bra inför imorgon, frågan är om jag är snabb nog i början. Brukar vara seg och långsam i starterna när det körs skatelopp. Har blivit bättre men få se om det är tillräckligt imorgon. Stadslopp som imorgon körs på en varvbana, är det helt avgörande i starten. Hänger man med så kan man hänga med länge. Rullskidlopp i denna kaliber är lite som cykellopp, väldigt avgörande om man ligger på rulle/klunga. Få se hur det går imorgon men jag ska göra mitt yttersta. SVT sänder herrarnas lopp kl 13:50.

Jag och Axel Bergsten ute på det sista varvet i SM skate 15 km förra hösten, där jag blev 6:a och Axel tog silver medaljen. Hade jag inte åkt ikapp och förbi Axel på sista av tre varv hade Axel nog inte tagit silver. VAr start på sista varvet och fick en bra plasering men var alldeles för långsam på varv ett . Foto: Johan Andersson

Jag och Axel Bergsten ute på det sista varvet i SM skate 15 km förra hösten, där jag blev 6:a och Axel tog silver medaljen. Hade jag inte åkt ikapp och förbi Axel på sista av tre varv hade Axel nog inte tagit silver. VAr start på sista varvet och fick en bra plasering men var alldeles för långsam på varv ett . Foto: Johan Andersson

Jag och Axel i backen som jag beskrev tidigare i inlägget. Då halt som sopa, idag sten till förbannelse. Foto: Johan Andersson

Jag och Axel i backen som jag beskrev tidigare i inlägget. Då halt som sopa, idag sten till förbannelse.
Foto: Johan Andersson

En tanke kring ”Laddar i Uppsala

  1. Pingback: Extraknäcker | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *