Andersön runt 2020

Therese fotade mig när jag sprang om henne, sprang idag i inov8 X-talon 210.

Tävlingarna detta år är inställda hittills eller man genomför dem på annat, oftast virtuellt men Andersön Runt som Hej Främling arrangera……fast på ett annat och annorlunda sätt. I år fanns arrangörerna på plats mellan kl:10-14 och sen har man möjlighet att springa ”tävlingen” fram till nästa söndag, det är andra tider nu.

Man kunde ladda ner en fil och följa banan via en app, vilket jag också gjorde men när man skulle registrerar sig så krävdes det wifi, räckte alltså inte med 4G av någon konstig anledning. 25 spänn som man aldrig få igen, det var nämligen det appen kostade. Jag chansade att jag hittade rätt istället, och å andra sidan så skulle jag aldrig i livet ta mig tiden att titta om jag sprang rätt eller fel heller. Banan var helt omarkerad med snitslar och jag hade bara sprungit banan en gång innan, vilket var förra året då jag slutade 2:a. Lite gambling men mitt syfte var mer att få till ett bra träningspass och att jag sprang några hundra meter fel gör mig inget. 

Jag började med att värma upp i tolv minuter, under den tiden hann jag med löpskolning och 4x stegringar på närmare 100 meter, lite för kort uppvärmning egentligen. Annars kom jag lätt upp i puls, över 160 på stegringarna är fint för mig. 

Sen drog jag igång ”loppet”, kändes lite segt till och börja med och kände väl av att uppvärmningen inte var tillräckligt. Inledningsvis så springer man samma stig som man avslutar, så mötte faktiskt en hel del löpare som var på väg in i mål. Jag mötte även en hel del när jag själv var på väg mot mål, annars var det glest när jag sprang, få som startade då jag startade. 

Efter cirka 3,5 kilometer så kom jag ikapp Therese som hade startat lite tidigare än mig, strax därefter så började den svåra terrängen. Hela rundan är väldig flackt, förutom några enstaka ställen men mellan fyra och sju kilometer så är det rötter till förbannelse. Kilometertiderna blir därefter kan man säga, jag kan väl också säga att jag var mer på säkra sidan och satsade inte med livet som insats, vilket jag nog hade gjort om det var ett riktigt lopp. Sprang sedan längs strandkanten och tyckte känslan var ganska hygglig men svängde upp en stig/väg för tidigt som gjorde att jag missade en del av banan. Upptäckte det och genade genom skogen och kom ut där det fanns ett hus., jag kände igen huset från förra året och fortsätter sedan på rätt väg det vill säga. Sprang kanske fel en gång till kort därpå innan man kom på gemensamma slingan igen, den man springer både i början och på slutet. Förstod att jag skulle springa lite kortare än banan är och vad jag förstås sprang förra året men kroppen kändes piggast och lättast på slutet faktiskt. Jag hade nog varit lite för återhållsam trots allt, sista två kilometerna höll jag 3:37 min/km tempo, då är det trots allt lite rötter här och där. Överlag nöjd över dagens insats, ungefär lika snabbt som förra året men svårt att pressa mig idag, var lite väl bekväm. Övriga siffror från dagens bana/runda:

  • Tid: 43:33 min
  • Distans: 11,20 km
  • Snittempo: 3:53 min/km
  • Snittpuls: 166 (87 %)
  • Maxpuls: 174 (90 %)
  • Höjdmeter: 47 m

Lite väl låg puls men stabilt, kunde ha pressat mig mer som sagt. Jag hade 177 (91 %) i snittpuls förra året, men annat när det är riktigt lopp. Avslutade sedan vistelsen på Andersön att springa och mötta Therese och sen ha följe in mot mål. 

Direkt efter mål.
Therese med 2,5 km kvar.
Dagens kilometertider, när man är uppe i 4:27 min/km som mest på en kilometer så är det besvärlig terräng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *