2:a Andersön Runt 2019

Man är inte lätt i steget.

Idag fanns det hopp om att den här kroppen faktiskt kan prestera igen, fick ett skönt kvitto runt Andersön när jag gjorde ett stabilt lopp över drygt elva kilometer terräng. 

Började dagen med att fira Therese som fyller ungdom idag med en rejäl frukost bestående av nästan uteslutande snabba kolhydrater. Vi hade sen samåkning med Mattias Bångman ut till Andersön där vi i ett kyligt väder skulle springa. Efter lite lätt uppvärmning med just Bångman så drog vi igång eftermiddagens lopp. Jag gick ut lugnt i starten, lite väl lugnt för jag fick verkligen stånga mig fram för att förbättra positionen som kostade lite energi, men kom ikapp David Sundström som låg 4:a efter cirka 1,5 kilometer och vi sprang tillsammans i cirka 1,5 kilometer innan jag fick lucka precis när det tekniska partiet på banan skulle börja. Där började jag knapra in på Bångman och låg bakom tills det riktigt rotiga partiet var över innan jag sprang om i en av de två riktigt branta partierna på banan. Fick lucka där och fortsatte sen i ett jämt stabilt tempo, med knappt fem kilometer kvar så såg jag Arvid Forss framför mig och försökte lägga in en växel till för kände att jag fram till dess hade legat på ett stabilt säkert tempo rakt igenom och jag var ju jagad bakifrån så det var bara att ligga på fram till mål, vilket jag gjorde utan att ta helt totalslut och var cirka 20 sekunder bakom Forss i mål. Frösöberget runt var jag två minuter efter på en kortare sträcka och han sprang på sub 32 i ”Spring en mil vinn en bil” för några dagar sedan så det var en bra värmemätning och helt klart passar terränglöpning mig jättebra, oavsett hur mycket upp och ner det är för idag var det inte många höjdmeter men en hel del tekniska passager men också en del flacka partier på grus. 

Jag är väldig nöjd över dagens insats, väldisponerat rakt igenom och det passar bra när det blir orytmiskt som det var en del idag, snabba svängar i sidled och knixar upp och ner är en vacker melodi för mig även om jag önskar längre uppförsbackar. Stort tack för fint men enkelt evenemang av Hejfrämling.

Vill också passa på att gratulera alla mammor på mors dag.

Siffror från passet:

  • Tid: 43:53 min
  • Distans: 11:45 km
  • Snittempo: 3:50 min/km
  • Snittpuls: 176 (91 %)
  • Maxpuls: 184 (95 %)
  • Höjdmeter: 63 m


På väg mot mål.


Herrpallen
Gjorde denna marängtårta till käraste idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *