6×4 min backintervaller på löpband

Watt+ i flaskan. 

Inte så värst ofta jag kör löpband numera men passade på idag på morgonen innan jobbet. Har en månad gratis gymträning nu i november så bara att passa på, blir sen gym i Brunflo där vi ska flytta till i december. Det är inte så värst ofta jag springer på brantaste lutningen heller för den delen som jag gjorde idag. Idag så körde jag 6×4 minuter på lutning 15 %, två minuter vila. Det var ett jämt och bra genomförande, trots några extra kilo som man lagt på sig den senaste tiden. Siffror:

  • 4 min-  @ 10,5 km/h – 157 (81%) snittpuls
  • 4 min – @ 10,5 km/h – 162 (84%) snittpuls
  • 4 min – @ 10,6 km/h – 168 (87%) snittpuls
  • 4 min – @ 10,6 km/h – 170 (88%) snittpuls
  • 4 min – @ 10,7 km/h – 173 (90%) snittpuls
  • 4 min – @ 10,7 km/h – 174 (90%) snittpuls

Kunde öka succesivt men tveksamt om jag hade klarat 10,7 km/h under samtliga sex intervaller, var styvt nog sista två. Sprang för ett år sedan femminuters intervaller på lutning 15 % med hastigheten 10,6 km/h så kan inte påstå att det var så dåligt idag. Bra det. Också nöjt med pulsen även om jag var trögstartad, låg på de sista intervallerna omkring 185 (95%) i puls på slutet.

Tidigt denna kväll så var jag och Lova och åkte i närmare 1,5 timmar på skidstadion, mer öppet nu men vi höll på de mer lättåkta partierna och det har sina själ förstås. Skejt blev det och man blev påhejad av att jag skulle bli stark av att åka med vagn. Mäktigt. Vi var annars tillfreds med tempot tror jag, 118 (61%) blev snittpulsen hursomhelst. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *