33:a Daniel Karlssons Minne 2022

Tävlingspremiär för denna vintersäsong, det positiva var att den blev gjord. Hade väl inga större förväntningar då jag åkt väldig lite skidor hittills och mina två intervallpass förra veckan var rent ut sagt bedrövliga. Var väl inte så värst bra idag heller men fanns ljusglimtar som man får ta med sig.

Resultat

Förstod redan på uppvärmningen att det skulle vara extremt löst idag, något som kan passa mig bra men oftast ganska dåligt. Var över 80 startande och vi seniorer startade med juniorerna eller som jag kallar dem junisar. Blir trångt och hetsigt i starten men i år gick det bättre än förra året i alla fall. En junis men sur då vi krockade i mig annars lugnt, ska tilläggas att jag var förre han. Gick sedan bra men i granrisbacken var det skrämmande löst, gick inte alls så stark som jag brukar där. Ska tillägas att det var den längsta backen på banan, cirka 40 sekunder. Efter den så var det en utförsbacke som svängde en del. Ärlighetens namn så var det väl den som var den svåra på banan utför, var löst utför de andra utförsbackarna med, men gick fint att åka utför där ändå. Hursomhelst så var det en kille framför mig som vurpade och jag hann inte parera utan for i backen men höll mig precis på banan. Märkte att stavarna var hela men tappade massor med tid.

Kom aldrig riktigt in i loppet efter det utan harvade på. Tog en del placeringar och hade sällskap med Theodor Danielsson några varv, annars åkte jag själv på gott och ont. Hade väl inte riktigt huvudet med mig efter vurpan men krigade på men har fortsatt svårt att komma upp i puls. Idag kunde det också beror på intensiv bana med korta backar, ganska lätt bana egentligen. En bana som inte alls passar mig. Vi åkte fem varv på en dryg två kilometer lång bana, samma bana som skidskyttarna använder sig av när de åker tvåkilometersslingan när världscupen är här. Siffror från loppet:

  • 34:27 min
  • 11,39 km/h
  • 19,8 km/h snittfart
  • 49,2 km/h maxfart
  • 168 (88%) snittpuls
  • 177 (92%) maxpuls
  • 356 höjdmeter

Är nöjd över att jag åkte trots lite snöträning, fanns några positiva saker som bl.a. 3:ans växel här och där och att grundformen egentligen är god. Synd att jag inte kan åka 2:ans växel när det är löst. Skidorna var bra, gick lika med övriga. Synd att jag ändå är så långt efter som nästan sex minuter men samtidigt var det en del landslagsmeriterade som inte ens hamnade topp 10. Nästa mål är att passera tvåsiffrigt antal träningstimmar på längdskidorna, nog en dryg vecka bort. Skönt att premiären är gjord i alla fall, nästa kan vara Skandinaviska cupen i mitten av december. Slutligen så kul att familjen var på plats och alla hejarop längs banan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *