Labbtest

Bild från test på vintersportscentrum sommaren 2017, typ samma utrustning på mig idag som då men utan slangarna men samma band. Foto: Linda Andersson

Idag var jag med i en studie som handlade om att springa och uppskatta tid och känsla, för att se hur man påverkas när man blir tröttare och hur bra man uppfatta tid t.ex. Labbtestet gjordes på Vintersportcentrum i Östersund. Upplägget var annars enkelt, du ska springa 7,5 kilometer på löpbandet och du vet alltså varken tid eller hur långt du har sprungit. Du skulle inte maxa men det var ju bra om du var som tröttast på slutet och försöka öka och springa som snabbast på slutet.

Inledningsvis gick det väldigt långsam men räknade ut att jag skulle försöka springa på 30 minuter (4min/km tempo). Jag ökade succesivt men skulle sprungit snabbare i början. Tror jag landade på en hastighet på kanske 17,5 km/h på slutet, men mesta av tiden kanske på 15-16 km/h. Ren uppskattning. Längs testets gång fick jag även uppskatta när 37 sekunder gått under en vis period och uppskatta hur jobbigt det var enligt fyra olika skalor. Skulle jag gissa så kom jag kanske upp precis över tröskel på slutet, hade kanske 173 (90%) i snittpuls och kanske 4,8 i laktat. Jag gissade på att jag sprang i 29:53 minuter. Facit få reda på imorgon.

På kvällen så har jag varit ledare för TNT, det var fartlek på programmet men tog det lugnt idag. Ganska mör i kroppen sen senaste dygnets aktiviteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *