Ungdomsträning + försök till intervaller som gav en ond vad

Ytterligare en fin dag här i Bruksvallarna, man blir sällan besviken när man är här, toppförhållanden nästan alltid. Jag hade två grupper även idag, först den mer rutinerade gruppen och sen den mindre rutinerade gruppen, alltså rent åldersmässigt. Ungdomarna åker ju bättre än en annan och åker bakläges, hoppar, åker slalom med mera. Tänk om man hade börjat i den åldern, då hade man kanske kunnat hängt eliten utför. Någon elitträning var det knappast, blev rugby, stafetter och mest stafetter faktiskt när jag nu tänker efter.

Efter ungdomsträningen blev det intervaller tillsammans med Adam Ekstedt, stakning i tröskelintensitet kring stadion. 3,66 kilometer och 100 höjdmeter är ganska styvt att staka men gick ändå hyggligt, till en början i alla fall. Stabil första intervall men lite svårt i de mer branta partierna men helt okej. Ganska tidigt under intervall två högg det till i vaden när jag stakade i en ganska brant uppförsbacke, gick att ta sig i mål men inte gå upp på tå och svänga var ingen lätt detalj heller att genomföra. Tog mig igenom sista intervallen men de nio sekunderna långsammare jag åkte kontra första intervallen berodde i princip på vaden. Jag kunde aldrig i min vildaste fantasi att det skulle kunna hända där i den muskeln när jag stod och stakade i spåret men det gick visst ändå. Nu får jag gå i botten med den där vaden och så till jag bli symptomfri så jag kan tävla åtminstone någon gång i januari. Hursomhelst fick jag dessa siffror från intervallpasset:

  • Tid: 10:20 min – Snittfart: 21,2 km/h – Snittpuls: 161 (84 %)
  • Tid: 10:29 min – Snittfart: 20,9 km/h – Snittpuls: 166 (86 %)

Dagens skidor gick bra, hade visserligen lite fäste som sög emellanåt på vissa partier men annars gick dem bra. Jag pallade helt enkelt inte ta bort fästet och ville inte köra på mina skejt som jag hade med mig då de ändå inte skulle gå bättre, framförallt hade åkkänslan inte varit densamme. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *