Träningsfri helg

Få väl bjuda på ännu en bild från Ukraina, där fanns det snö och vackra vyer, i Östersund är det allt annat än mycket snö och plusgrader.

Vaknade i min egen säng i natt efter har sovit nio raka nätter i en ukrainsk säng. Vackert och skönt så men det var en obehaglig uppvakning i form av halsont. Inte konstigt kan man tycka efter senaste tidens påfrestningar för kropp och själ. Började med att man fick bygga ett vindskydd i rummet vårt då det blåste in snö de två första nätterna. Var kyligt värre kan jag lova. Sen har det varit en hel del sjukdomar i de olika landslagen och även i vårat lag. Resan hem började ju mitt i natten. Kunde inte sova innan och inte heller under resans gång, förutom de 30 minuterna man fick på ett ukrainskt flygplan någonstans mellan Lviv och Kiev, typ Tjernobyl.

Som man nämnde igår tog resan hem 19 timmar. Väl hemma så lyckades jag somna framför datorn. Fingrarna låg på tangentbordet så jag hade lyckas somna när jag höll på skriva något på datorn, oklart vad. Vaknade strax efter midnatt och stängde av datorn och lyset innan jag la mig i sängen och lyckades somna innan man hann lägga täcket över sig. Tror det var ett kvitto på att man var trött. Vaknade sedan skittidigt på morgonen med ovan nämnda halsont. Trist men inte så konstigt kan man tycka.

Under dagen blev det bättre och på eftermiddagen var man redan symptomfri, sånär som lite hosta. För att vara på den säkra sidan väljer jag att inte träna alls under denna helg. Tanken var att testa lite skidor idag och köra en 18 kilometer lång tävling i Östersund imorgon. Så blir alltså inte fallet. Så som jag känner i skrivande stund skulle jag nog tävla 9/10 fall men avstår helt  imorgon. Vill kunna träna på sen fram till SM i början av nästa månad. Dock vill man köra en genomkörare som jag så väl skulle behöva, har ventilerat lungorna alldeles för lite den senaste tiden, mer om det tänkte jag skriva om imorgon. Tävlingen jag skulle åka är en av många tävlingar som genomförs denna helgen i Östersund Ski Festival. Kan säga att morgonens startfält är riktigt vasst och skulle varit extremt nyttigt för mig. Men som sagt inga skidor imorgon för min del, dock blir det en hel del TV- tittande på skidor. Fint det med!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *