Tranemoloppet 2016

Så här vacker var man efter loppet, då hade jag ändå torkat av en del av salivet och snorret. nästan som man var redo för en utekväll!

Så här vacker var man efter loppet, då hade jag ändå torkat av en del. Nästan som man var redo för en utekväll!

Blev en 12:e placering i årets upplaga av Tranemoloppet. Jag var 3:02 min efter den evigt unga segraren Dan Moberg. Efter fiaskot i Falun för några dagar sedan så var dagens resultat en framgång, en klar förbättring men långt ifrån bra.

Dagens Resultat

Vi var endast två från klubben som deltog idag, det var jag och SM- guldmedaljören på rullskidor, Bengt. Vi samkörde till Tranemo som har en av Sveriges bästa konstsnöanläggningar. Det var många som deltog i diverse klasser och allra flest i ungdomsklasserna, kul med bra återväxt.  Arrangörerna hade lyckas skrapa ihop en 2,3 kilometers slinga som skulle köras i sex varv. Kuperingen var lätt och att jag skulle staka var givet. Var ganska snabba hårda spår idag men med en hel del svåra hala 180 graders svängar (banskiss). Hade klart mer problem med svängarna idag än i Falun, var lite passiv och tappade tid vid de flesta svängarna. Uppvärmningen till en sådan kort distans som kördes idag, vill jag att den ska vara rejäl. Men tyvärr fanns det bara en kort slinga som fanns som uppvärmningsspår. Den var 25 meter på ena hållet och 25 meter på andra hållet. Det blev några vändor där kan jag säga. Försökte även att springa livet ur mig med stavar innan start för att få upp lite puls, det var dessvärre svårt och det visade det sig tydligt efter min start. Hade jättesvårt att komma igång på första varvet och Daniel Nordebo som startade en hel minut efter, var nästan ikapp mig redan efter ett varv. När väl Daniel kom ikapp så kunde jag sånär hänga med upp i den längsta stigningen på banan. Piggnade samtidigt till och började bli trött. Hade sen de sista fyra varven inga problem att trycka till och hålla tempot. Tyvärr satte inte tekniken som jag hade önskat men det kommer om jag får åka mer på snö. Hade inte heller någon vidare möjlighet att hänga med Dan Moberg när han kom ikapp mig, men lyckades med tio sekunders marginal hålla Erik Wickström bakom som startade tre minuter efter mig. Förutom första varvet så körde jag jämt och stabilt, slog lite åkare som jag aldrig slagit förr men blev även slagen av åkare som jag hade önskat att jag kunde matcha bättre än vad jag gjorde. Vi var en del åkare som jämförde glid efter loppet, mina Salomon S-Lab höll jämna steg med Madshus Redline som jämfördes med. Så skidorna kunde jag inte skylla på idag, de var bra men inte kanon. Blev ju också trött, så det kan man inte heller skylla på. Bara att träna teknik helt enkelt.

Loppet i siffror:

 • Distans: 14,33 km
 • Tid: 39:23 min
 • Snitthastighet: 21,83 km/h
 • Maxhastighet: 38,2 km/h
 • Snittpuls: 171 (89 %)
 • Maxpuls: 180 (94 %)
 • Höjdmeter: 168 m

Är hemma nu på Österlen, där är snö i förbannelse. Men det gillar ju jag.

2 tankar kring ”Tranemoloppet 2016

 1. Christian Hagberg

  Måste bara kommentera din förklaring som bara en skidåkare förstår” PIGGNADE SAMTIDIGT TILL OCH BÖRJADE BLI TRÖTT” Världsklass på den förklaringen //Christian Hagberg Borås SK

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *