Traktorkörning och testrace

Visst är den fin? Var dock inte den jag körde med idag utan den större traktorn.

Visst är den fin? Var dock inte den jag körde med idag utan den större traktorn.

Idag började jag med att ta en tur med stortraktorn som skulle till doktorn (verkstaden) för den hade lite risiga luftrör (luftkonditionering). Passade samtidigt på att cruisa och raggar igenom Tomelilla i hopp om att få napp. Det sket sig i vanlig ordning som det har gjort de senaste årtiondet. Men jag var glad ändå, det var ju vackert väder i alla fall. Sen skulle man mata den där röda traktorn som är väldigt törstig av. Man är glad varje gång att tankkortet fungera, det var jäkligt dumt att höja dieselskatten. Blir väl så när miljömupparna få bestämma.

Efter lite allmänt småpyssel åkte jag till jobbet där jag få betalt och efter jobbet där väntade det mitt sista klubbpass innan flytten norrut. Testrace stod på programmet och jag åkte på 4:or, precis som förra gången för en månad sen. Vädret var klart mycket bättre än sist, då var det 10 grader och mestadels motvind. Idag över 20 grader och lätt vind. Vinden vände faktiskt och blev något sydostlig vilket gav motvind i början men den var knappt kännbar idag. Helt optimala förutsättningar med andra ord. Jag gissade att förutsättningarna skulle vara 1,5- 2 minuter snabbare idag än förra gången. Jag var i dålig form sist men är i en god form nu och åkte faktsikt 3,15 minuter bättre än sist. Detta gav en snitthastighet på fina 21,2 km/h på mina Swenor 4:or, det är jag riktigt nöjd med, då det går klart mer uppför än nerför. Tiden på 4:or lär bli svårt att slå, även för mig om jag åker testracet en annan gång om jag nu kommer kunna ha möjligheter till det. Dock så dök Gustaf upp och lovade en comeback, klubbens gamla storåkare. Han åkte inte idag med oss men han kom med sin tvåhjuliga vän tillika en damcykel, vackert så tycker jag.

Jag startade bland de sista i dagens race, det var 20 sekunder start emellan oss. Jag hade Daniel framför mig och det var kul att han dök upp idag då han är har kraftigt strul med ID- kontroller och elände på andra sidan sundet. Kul att få jaga, men jag tog inget förrän i slutet av Hardebergabacken. Hela den backen är ungefär tre kilometer lång med två kortare partier då det går nerför. Kom precis ikapp när vi kom ut på den större vägen som går runt Rögledammar. Gick förbi direkt och låg i spets med Daniel bakom fram till sista biten då han spurtade om mig med sina Marwe 6:or (skate). Känslan i kroppen var bra men var en aning besviken att jag inte kom ikapp Mats. Fick sedan reda på att han hade åkt på 2:or för ovanlighetens skull, han där Mats är en lurig jävel, eller är det jag som är lättlurad. Hur som helst ett riktigt bra pass då jag blev toktrött men orkade ändå driva på hela vägen, fast tekniken inte var jättebra idag heller. Var stark nog att staka hela vägen förutom i den brantaste delen då jag körde lite stakning med frånskjut. Jag var förresten tre sekunder snabbare än Mats, det är viktigt. 83 – 90 – 91 – 93 – 94 – 94 – 95 procent hade jag i nyss nämnda ordning på de olika kilometerna, de gick inte direkt ner under racet. Bra det. Total snittfart under hela passet blev 18,7 km/h, väldig lugn uppvärmning med några korta impulser, testracet och vanligt lugn A1- distans tillbaks till Lund igen.

Siffror testrace:

 • Tid: 20:10 min
 • Distans: 7,12 km
 • Snittfart: 21,2 km/h
 • Snittpuls: 178 (92 %)
 • Maxpuls: 186 (96 %)
 • Höjdmeter: 54 m
 • Fallmeter: 9 m

Efter passet åkte jag hem snabbt för att jobba lite till, det är bråda tider nu.

Hardebergabacken, foto som jag tog för två veckor sedan, nu har rapsen börjar blomma över i västra Skåne.

Hardebergabacken, foto som jag tog för två veckor sedan, nu har rapsen börjat blomma över i västra Skåne.

 

2 tankar kring ”Traktorkörning och testrace

 1. Daniel

  Tack för grymt ”sista passet med gänget” 🙂

  Vad är det för mobilkamera du har förresten? Det ser ut som den är ”in i dimman” konstant ju 😉

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *