Tillbaks i träning igen

Fick denna bild idag från Torsby, där jag ska tävla nästa gång. Tuff bana med många höjdmeter. Foto: Håkan Huselius

Fick denna bild idag från Torsby, där jag ska tävla nästa gång. Tuff bana med många höjdmeter. Foto: Håkan Huselius

Judå, nu är man tillbaka i träning igen efter tre dagars sjukdom. Riktigt skoj att träna igen, det har varit bra väder de senaste dagarna så jag har varit grymt sugen på att träna igen. Kände att det var klok att vila en dag extra innan jag drog igång med träningen igen. Jag har inte rört mig så värst mycket de senaste dagarna. Har utan att överdriva gått till bilen åkt till jobbet, gått in till jobbet, gått till bilen igen efter jobbet och sen åkt hem och gått de få meterna hem till huset. Inte många sekunder man har varit ute de senaste dagarna. Jag gillar inte att tillbringa min tid inomhus, därför såg jag framemot dagens träningspass extra mycket.

Dagens pass blev inte helt oväntat ett kort sådant i A1- tempo. Jag åkte skate och mer bestämt på mina Marwe 6:or som har rullmotstånd som mina Elpex 3:or ungefär. Var nästan ingen vind idag, vilket alltid uppskattas. Istället var det en lika tät dimma som det brukar vara i Holmenkollen men blev inte ihjäl körd, så det är ju bra. Då kanske ni i Västskåne undrar om jag åkte på cykelvägar när det var en sådan tät dimma. Problemet är att det finns inga cykelvägar där jag bor och jag får t.o.m. ta bilen för att komma till asfalten som jag kan rulla på. Skillnaden mellan Väst- och Östskåne är lika tydlig som mellan Väst- och Östeuropa ungefär eller att Västskåne är mer utvecklat och Östskåne lite mer som Amishfolket. Ni fattar poängen.

Dagens träningspass kändes faktiskt bra, för att vara efter en förkylning. Visst pulsen var lite högre än normalt men jag lyckades ändå återhämta mig fint när det var lite mer lättåkt. Nu var det över 2,5 år sedan jag var förkyld sist så lite ovan är man hur det ska kännas. Tyckte jag ändå var pigg under hela passet, kan bli ganska segt att köra skate hemmavid där det ofta är väldigt platt med få ställen där du kan vila helt utför. Tyckte ändå dagens runda som gick från Övraby – Bollerup – Tosterup – Svenstorp – Övraby är hyfsad kuperad. 111 höjdmeter på 17,33 kilometers åkning. Det tog 51 minuter och 33 sekunder, vilket gav en snitthastighet på 20,2 km/h. Det kan tyckas att det gick snabbt för att vara ett lugnt A1- pass men asfalten är bra överlag och som sagt var det ingen vind idag. Tyckte jag kunde åka stort med en relativt låg frekvens, kunde hålla mig till A1 under hela passet utom i den sista backen där jag fick ligga lite i A2 och avslutade den backen med en kortare fartökning strax innan toppen av backen

Var riktigt skoj att åka idag, kunde har regnat och blåst idag och jag hade ändå tyckt det hade varit roligt att åka. Träning är trots allt riktigt roligt, fast man många gånger faktiskt kan tycka det är skönt att skippa träning och vila ibland. Blev också riktigt inspirerande att åka idag, då jag strax innan träningspasset såg Skidskytte- VM där Sveriges lag  åkte bra idag. Dessutom Marcus Hellners pallplats igår var riktigt roligt att se. Den hittills och enda gången som jag har pratat med Hellner var när han nyss hade blivit 5:a i SM 15 km skate ifjor. Han var sådär rolig och munter att prtata med just då. Nu blir det soffhäng där jag ska följa nyss nämnda Hellner och de övriga som gör upp i Canada tour avslutningen i Världscupen. Det går ju en musiktävling också ikväll men den skippar jag att se, roligare med skidor. Dock får jag hoppas på Frans som kommer från samma fina plats som jag (Ystad). En välklädd fin ung mogen kille, klart bättre än de där töntarna som vill bada nakna på Sergels torg.

Dimman lika tät som Donald Trumps bankkonton.

Dimman lika tät som Donald Trumps bankkonton.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *