Fartlek med Tobbe

Har väckt lite liv i kroppen igen med lite fartträning, så hjärtat och lungorna fick jobba lagom hårt innan de har glömt bort hur det är. Hostade ut lite slem och fick snyta mig ordenltigt efter passet, men det är som Wassberg säger att det är bara att snyta sig ordentligt. Han är väl en klok man. Skönt att ge sig ut och träna lite idag med, kroppen kändes ganska bra den med.

Dagens pass genomfördes med Tobbe i Kronoskogen. Vi började först springa två varv på den korta slingan som mäter 800 meter ungefär. Sen körde vi fyra fartökningar/intervaller vartannat varv. Jag ville känna på lite att träna med högre intensitet igen men höll mig i Tobbes tempo som förövrigt var bra. Vi höll under 4 min/km tempo under samtliga fyra intervallerna som vi körde. För min del låg belastningen på A2 de tre första intervallerna medan sista låg jag mer eller mindre runt tröskeltempo, då den också var klart snabbast. Vi avslutade med att springa 6 km slingan där vi körde fartökningar i varje backe. Hade lite högre puls under intervallerna än förra gången jag sprang samma typ av intervaller med samma sällskap. Den stora anledningen till det var så var att dagens intervaller gick fortare än förra gången.

Siffror från intervallerna:

  1. Tid: 2:59 min – Distans: 0,78 km – 158 (82%) Snittpuls – 167 (86%) Maxpuls – Snittempo: 3:51 min/km
  2. Tid: 2:57 min – Distans: 0,78 km – 163 (84%) Snittpuls – 170 (88%) Maxpuls – Snitttempo: 3:46 min/km
  3. Tid:2:58 min – Distans: 0,78 km – 164 (84 %) Snittpuls – 172  (89%) Maxpuls – Snittempo: 3:48 min/km
  4. Tid: 2:53 min – Distans:0,78 km – 167 (86%) Snittpuls – 174 (90%) Maxpuls – Snittempo: 3:42 min/km

Slingan är relativt platt, sex meter ner första hälften och sen svagt uppför sista biten in. Bra pass med nästan tolv minuter intervalltid A2. Kändes bra muskulärt med men är lite stel i ryggen men det är väl efter all den senaste tidens stillasittande. Annars har jag bakat idag, det blev en rejäl sats av goda bullar med massa nyttigheter i. Receptet har jag fått av Tina Henriksson, klubbens egna ”Mat Tina”. Jag kommer hålla mig mätt många dagar nu kan jag lova men det tog en jäkla tid att baka allt det där.

Blev bara ett pass idag, var sugen på att träna mer i det fina vädret men får vara försiktigt med att träna på nu efter förkylningen så man inte få några bakslag.

Jag klara mig ett tag nu!

Jag klara mig ett tag nu!

 

 

2 tankar kring ”Fartlek med Tobbe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *