Morgonjogg och klassiskt

Var ute och luftade mina Swenor 4:or idag

Var ute och luftade mina Swenor 4:or idag

Började denna dag med en morgonjogg vid trakterna hemmavid. Det var sig likt men för första gången fick jag stanna till över järnövergången nere i hembyn. Det tog bara sådär 15-20 år för sent innan det dök upp några bommar där, något försenat kan man tycka då alla dåvarande barn är bortflyttade sen länge, förutom jag. Såg förövrigt inte till någon som åkte med, när tåget väl passerade i låg hastighet. Lär väl dröja lika länge innan det kommer gå bussar förbi byn. Haha, bara skoja, det lär aldrig hända. Hur som helst var det skönt att springa lite på morgonkvisten, grått väder dock men härlig fin lantluft att andas i. Känslan i kroppen blir allt bättre, muskulärt något trött men annars bra. Var ute i 26 minuter på en sträcka som mätte 5,5 kilometer. Snittempo på 4:44 min/km och 40 höjdmeter

På eftermiddagen körde jag ett rullskidpass där känslan var toppen. Jag åkte på mina Swenor 4:or som jag inte åkt på sedan början av januari. De har typ legat i bilen sedan dess men det var inget fel på hjulen inte, de rullade fint och jag kunde t.o.m. gå ner i fartställning ibland, trots temperaturen bara låg på mellan fyra – fem grader. Var annars torrt och fint att åka idag med en ganska svag nordlig vind men inget som störde stavnedsättningen. Syftet med passet var att använda benen lite och valde därför en mer kuperad runda. Det dröjde nästan åtta kilometer innan jag började använda benen, det kanske säger lite hur lite kuperat det är hemmavid. Jag räknade ut att ungefär 97 % av passet stakade jag, och resten var fartställning eller diagonalåkning. Känslan var riktigt dålig när jag använde benen, dels för det var längesen jag använde benen i klassisk rullskidåkning. Kroppen var som sagt pigg och jag kunde driva på hela tiden i ett jämt bra A1- tempo. Var ute i 75 minuter och kom på det 22 kilometer. Detta gav en snitthastighet på 17,5 km/h och jag klättrade 155 höjdmeter, inte mycket men bättre än inget.. Rundan gick från Övraby – Toarp – Kverrestad via S.Kverrestad sen tillbaka via Toarp till Tomelilla och tillslut Övraby igen. Hittade t.o.m. lite cykelvägar att åka på i Tomelilla, man är glad för det lilla.

Annars har jag pysslat lite på gården samt sätt hela Vasaloppet nu. Lite bittert att man slog åkare som var med i den stora tätklungan strax innan Risberg, jag hade också velat vara där. Har letat noga om det fanns fler åkare som låg på placering 500 eller högre i Smågan. Jag låg på plats 539:a där men har inte funnit någon som var förre mig i mål som där och då i Smågan var efter mig. Få lyckades i alla fall köra upp sig så mycket som jag lyckades göra, det är ju bra inför kommande Vasalopp. Är grymt sugen att åka Nattvasan som går två dagar innan, men få se hur det blir första helgen i mars nästa år. Något som jag däremot vet är att Calle Halvarsson ska vara med och tävla i Torsby kommande helg. En annan som också ska vara med och tävla i Torsby är Lars Nelson, förlåt Lord Nelson ska vara med. Det blir verkligen king. Det kommer nog bli bra till nästa års VM i Larthi för herrarna trots allt.

Har fått många kommentarer de senaste tiden här på bloggen, det är roligt att ni hör av er. Ni som är intresserade så finns receptet här på de nyttiga bullarna jag gjorde igår. Dessutom är det många som undrar om diverse saker angående rullskidor. Jag kommer i nästa månad då rullskidsäsongen drar igång mer ordentligt förklara lite tips och trix med allt kring rullskidor.

En av få backar som jag åkte i idag. Synd bara att man inte ser det är en backe.

En av få backar som jag åkte i idag. Synd bara att man inte ser det är en backe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *