Spa med Oskar

13152803_10204914841591372_1011051877_n

Idag har jag och Oskar varit på spa. Vi vann lagtävlingen när vi sprang Winter Cross Run i februari, där jag även vann tävlingen i den korta klassen. Annars är jag och Oskar de sista som självmant hade velat gå på spa, åtminstone tillsammans. Det är nästan lika troligt som om Paradise Hotel Samir och Saga hade deltagit i nästa års Nattvasan. Det händer liksom inte. Jag och Saga gick förresten på gymnasiet samtidigt. Jag var den mer begåvande av oss två. Hon är dock mer känd än vad jag är idag. Visste ni att fler sökte till Paradise Hotel än till att bli lärarhögskolan, vad är vi på väg egentligen?

Innan vi gick till Ystads Saltsjöbad så gav vi ut på en fin liten löptur, självklart var det så, något annat vore ju konstigt när det kommer till oss. Vi sprang längs havet i det underbara vädret. Soligt och vindstilla, är sannerligen en sällsynt kombination längs Sveriges sydkust. Turen gick västerut längs havet och sedan vände vi strax innan vi kom till Nybrostrand. Tillbaka så sprang vi mer eller mindre på stranden och för att få lite höjdmeter sprang vi upp på tre gamla fort från andra världskriget. Nazityskland fanns ju på andra sidan vattnet och var ett hot mot Sverige under det kriget. Det landade på otroliga 17 höjdmeter. Totalt blev det drygt en mil på 54 minuter vilket gav ett snittempo på 5:20 min/km.

Sedan var ångesten hög när vi smög in svettiga på det pampiga lyxiga spaet som det ändå är. Efter Handboll och Wallanderfilmerna är nog Ystad Saltsjöbad det som Ystads förknippas mest med. Vi kände oss en aning obekväma där, inte riktigt vår grej direkt. Att inte göra någonting är något som inte faller oss in alls. Man trodde ett tag att det skulle komma fram någon att gratulera oss till ett fint par eller något i den stilen. Så är inte fallet men det fanns många andra par som passade på att njuta. Själva så tyckte vi isvaken var spännande, helst hade vi kanske velat ut och träna istället. Vi fann en relaxavdelning där det fanns tilltugg, det passade oss perfekt. Vi spelade även ett parti schack. Jag vann matchen efter att löpt amok med damen i början. Är faktiskt skolmästare i schack när jag gick på mellanstadiet.

Vi träffade även klubbkamraterna Oskar d.ä. och Linnea som också var där. Ni som inte fattar så är Oskar d.ä. äldre än Oskar d.y., två helt olika personer alltså. Vi avnjöt en oväntat fin och stor måltid, Cesarsallad med mycket kyckling i. Vi var rädda att det skulle bjudas på väldigt lite mat men icke. Det var dessutom väldigt gott. Sedan väntade en behandling som jag hade glömt vad det var. Blev en spännande överraskning som visade sig vara massage helkropp. Tur att det inte var en vaxning, då hade jag inte vetat hur det hade slutat. Jag fick en äldre man medan Oskar fik den yngre kvinnan. Nitlott. Men han var duktigt och trevlig så jag var nöjd med resultatet. Han var faktisk medlem i Andrarums IF, alltså min löp/orienteringsklubb. Gjorde en massage för bara fem dagar sedan men har tränat på sedan dess. Ändå var kroppen i fint skick. Sedan åkte vi hem.

Mätt och glad

Mätt och glad

Väl hemma så gav jag mig ut på ett fint stakpass på 3:or. Lätt vind och fortsatt soligt, blev linne trots det var endast 13 grader. Som jag har förklarat tidigare så kan jag fokusera på tekniken när det inte blåser så mycket. Jag försöker ändra min stakteknik något, mer förklaring återkommer jag med. Det kändes bra men är ju av förklarliga själ inte riktigt ”stakredo”, musklerna känns lite sega på slutet. Trots jag åker lugnt i A1 så mattas musklerna ungefär som om jag hade stakat tre timmar eller mer, idag blev det 1:38 timmar på 31 kilometer på nästan bara bra asfalt. Snittfart på nästan 19 km/h blev det och jag la in 5×20/10 intervaller på slutet av passet.

Avlutade med lite ”spa” hemma genom att tvätta fönster. Sen blev det att sätta på frontvikterna på den stora traktorn. Det är lite som Kettelball, fast en annan form av vikten som dessutom väger 45 kilo trots de ser väldigt små och lätta ut.

Fler fina ”spa” bilder från idag som Oskar har fotat.

13115776_10204914841631373_1524707773_n

13101286_10204914841671374_1533678581_n

13152744_10204914841551371_54789923_n

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *