Skateintervaller på Marwe

Idag blev ett jobbigt intervallpass (intervall pass SKA vara jobbiga) hemma på Österlen, eller snarare precis utanför Österlen. Många påstår att Österlengränsen går längs med väg 19 (vägen mellan Ystad och Kristianstad) jag vet inte, men backen upp till Högestad från Högestadskorset är en fin backe att köra intervaller. Backen är 1 km lång och är hur som helst fin att åka på. Stigningen är närmare 40 meter, vilket är en del och totalt blev det närmare 400 höjdmeter som togs och då var jag inte ens ute i en timme. Körde 6 intervaller (jämna) och de tog ungefär två och en halv minut per intervall. Bra pass med massa mjölksyra och en maxpuls på 96 %. Frågan är hur mycket de där 9 milen har tagit på kroppen för en vecka sen, hade ju tänkt (snarare drömt) att åka Vasaloppet på 4 timmar i år, det blev en timme mer. Tycker formen är god och idag tyckte jag även tekniken fungerade bättre trots stumma ben med fulla med mjölksyra.

Backen (ser halva) som jag åkte idag, sen när solen kom fram så såg man hem.

Backen (ser halva) som jag åkte idag, sen när solen kom fram så såg man hem.

Efter sista intervallen så dök två hjortar (dovhjortar) fram mitt framför mig och var bara ca: 10 meter ifrån innan de halkade vidare över vägen, mäktigt! Var glad över att jag hade bättre grepp i mina hjul än deras klövar.

Efter sista intervallen så dök två hjortar (dovhjortar) fram mitt framför mig och var bara ca: 10 meter ifrån innan de halkade vidare över vägen, mäktigt! Var glad över att jag hade bättre grepp i mina hjul än deras klövar.

Data från intervallpasset (nedan), körde på Marwe 6:or och hade en rejäl medvind upp, var ju nästan svårt och jobbigt att åka nerför. Fick verkligen trycka på för att kunna lägga sig i fartställning. Förra gången jag körde där var det västlig vind på samma rullmotstånd som idag som då. Den gången fick jag panikbromsa (T-bromsa) innan korsningen över väg 19, viden påverka minst sagt. Ville ha medvind uppför den backen för att kunna åka mer obehindrad än i motvind som kan var ganska dryg med kasstvindar eller dylikt. Tror faktiskt jag ta ut mig mer i medvind än i motvind och tekniken fungera mycket bättre.

Intervall        Sträcka              Tid                     Snitthastighet           Snittpuls

1                       1 km              2:29,5                     23,0 km/h                 88 %

2                       1 km              2:34,4                     23,0 km/h                 89 %

3                       1 km              2:32,0                     22,9 km/h                 89 %

4                       1 km              2:29,0                     23,3 km/h                 89 %

5                       1 km               2:34,8                    22,9 km/h                 89 %

6                       1 km               2:30,1                    23,3 km/h                 90 %

Tiderna stämmer inte exakt utan ibland fördröjd p.g.a. autopaus, men egentligen lite jämnare än vad klockan angivit. Noterbart är att det är ungefär den snitthastigheten jag hade på intervallerna som jag bruka ha uppför den backen när jag cykelpendla till jobbet.

Maxpuls: 96 %

Snittpuls: 77 %

Snitthastighet: 19,0 km/h (effektiv tid då jag använder autopaus)

Maxhastighet: 36,0 km/h

Fick köra lite gödning efter passet och hela eftermiddagen, då var solen framme!

Fick köra lite gödning efter passet och hela eftermiddagen, då var solen framme!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *