Skaffat Instagram

Nu har det äntligen hänt, jag har skaffat Instagram, ett steg till ett modernt liv. Man ska tydligen använda Instagram nuförtiden, så man får väl göra det jag med. Det är ju bra att synas, så det blir nog bra. Jag heter inte helt förvånande johannesskanskskidakare, så där kan man följa mig från och med idag. Kommer lägga upp foton titt som tät är tanken. Twitter väntar jag med!

Har tränat också idag men först till veckans ”dra åt helvete” som Jonas Colting ibland har på sin podcast, som förövrigt är väldig bra. På vägen ut på mitt skatepass hann jag inte ens komma till Stångby, innan flera diverse bilister skulle tuta och trycka ut mig i diket. Det på en sträcka på tre kilometer och då går ändå en kilometer på cykelväg. Var samma visa på vägen hem och det är alla olika typer av människor som beter sig illa, unga som gamla. Bara denna timmen jag var ute och åkte hände det fler incidenter än vad det gjorde när jag bodde i Oslo och i Falun, en tid på knappt ett år. Man skäms som skåning att det saknas sådan brist på respekt som skånska bilister tydligen har. Snittade 26,3 km/h, så kan inte påstår att det gick långsamt på landsvägen mellan Lund och Stångby, som är bred som en norsk Europaväg. Folk kan ha tid att åka över till Danmark och hämta flyktingar men att vänta tre sekunder att köra om en rullskidåkare kan man tydligen inte. Att åka rullskidskate i Skåne är som att gå på ett minfält, man vet inte om man mister ett ben……… eller två.

Nu till passet, jag körde intervaller, 4×4 minuter på den fina flacka cykelvägen mellan Odarslöv och Lund, inga bilar där inte men väl en smal passage som gjorde att jag fick staka i ungefär 50 meter. Trots allt kunde jag ligga på i 31-32 km/h på mina eagle tävlingshjul. Precis som igår var det bättre än nånsin men fortsatt inte helt perfekt. Kunde trycka på fint men har fortfarande lite problem med att högerfoten somnar till ibland och jag tappar känseln en aning. Väl hemåt körde jag ett block 10/20 intervaller. Förutom bilisterna var det ett kanonpass på en timme och med fint väder med ytterst lite vind.

  1. Distans: 2:07 km – Tid: 4:00,6 min – Snittpuls: 166 (87 %)  – Maxpuls: 172 (90 %)
  2. Distans: 1:93 km – Tid: 3:47,6 min – Snittpuls: 162 (85 % – Maxpuls: 172 (90 %) (fick mötte därför lite långsammare)
  3. Distans: 2:05 km – Tid: 3:56,6 min – Snittpuls: 167 (87 %) – Maxpuls: 173 (90 %)
  4. Distans: 1:93 km – Tid: 3:41,9 min – Snittpuls: 171 (89 %) – Maxpuls: 178 (93 %)

Något låg puls men har svårt att få upp pulsen på skate och när det är platt.

12092484_10152986545746707_613478010_n

Cykelvägen mellan Odarslöv och Lund, nästan fler lyftkranar i Lund än Dubai, dock inga skyskrapor än.

På eftermiddagen var jag tillsammans med Oskar ungdomstränare för den yngre generationen av skånska skidåkare i klubben, skoj. Vi spelade basket på rullskidor, grym balansträning. Jag lånade ut min hjälm till en av ungdomarna idag så jag fick lunka runt i pjäxorna, men det gick bra det med. Man måste ju vissa sig som ett gott exempel och åka med hjälm, därför blev det inga rullskidor för min del. Efter rullskidbasketen, fick de köra en hinderbana som Oskar satte upp. Avslutningsvis blev det stafetter av olika slag. Efteråt fick jag tillbaka hjälmen och testade mina klassiska tävlingshjul, de gick bra men en mutter lossnade, men det är alltid bra att testköra dagen innan tävling. Körde från Vipeholm till Kungsmarkens golfbana och sen tillbaka, knappt åtta kilometer och en snittfart på 25 km/h. Lovande tills imorgon, trots lugnt tempo. Härligt också att man kunde åka utan tröja såhär i början av oktober månad. Avlutade dagen med att cykla lite i Lund och reka efter fina rullskidvägar.

Rullskidbasket

Rullskidbasket. Foto: Oskar Henriksson, noterbart att Oskar fotade samtidigt som han var med och deltog, skickligt.

Solade lite på eftermiddagen

Solade lite på eftermiddagen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *