Banintervaller

Plötsligt så händer det som det så vackert sägs i Triss reklamen. Jag har nämligen sprungit intervaller på bana, det är något jobbigt som man blir trött av.  Tanken eller snarare drömmen var att springa 6x 1000 meter på Lund IP, det blev fem, vilket jag är nöjd med nu när kroppen inte är van att varken springa på bana eller intervaller.

Sprang i terrängskorna S-lab Sense Pro,men de fungerade fint på bana ändå.

Sprang i terrängskorna S-lab Sense ,men de fungerade fint på bana ändå.

För att spara på kroppen cyklade jag till idrottsplatsen och körde sen löpskolning i form av höga skip och stegringar. Planen var att första intervallen skulle gå lite lugnt i tröskelfart, för att börja försiktigt och tänka på tekniken. Sedan skulle jag köra jämna intervaller och sen avsluta med sista intervallen lite snabbare, det lyckades jag mycket väl. Valde att starta på var hel, eller halv minut, så vilan mellan intervallerna landade på 2:10 ungefär. Hade bättre fart än jag nånsin haft, faktiskt bättre än när jag var ung och skadefri, på den tiden man var lätt som en kenyan och blek som en finne. Konstigt nog visade min klocka att en kilometer på banan var 1,05 kilometer, man vet inte vad man ska tro nuförtiden.

  1. Tid: 3:22,5 – Snittpuls: 164 (85 %)
  2. Tid: 3:19,4 – Snittpuls: 166 (86 %)
  3. Tid: 3:19,9 – Snittpuls: 167 (86 %)
  4. Tid: 3:19,6 – Snittpuls: 168 (87 %)
  5. Tid: 3:13,7 – Snittpuls: 172 (89 %)

Inte jättehög puls direkt men tyckte det var jobbigt att andas ändå, är ju rätt ovant för mig att springa så här. Kändes i vaderna kan jag lova, men det är bara att vänja dem. Det var därför jag inte sprang fler än fem intervaller idag. joggade 1+1 varv (innan och efter) + 3 varv runt gräsplanen. Totaltid 40 minuter, varav drygt 16 minuter intervalltid.

 

Ser mer ut som ett slagfält. Oskar var också väldigt trött men pigg nog att ta ett foto på oss andra. Foto: Oskar Henriksson

Så här trötta blev vi när det sprang korta intervaller i maj, senast jag sprang på bana. Vi var ett gäng från klubben som sprang då! Foto: Oskar Henriksson

Blev även ett kvällspass tillsammans med Maria. Kände mig svag och kass idag men man blir väl bättre. Hatar egentligen gym, speciellt större gym med massa människor. Dock kul med sällskap även idag. Vi körde följande:

  • Knäböj på sidan, 4x 6, (50 kg + 50 kg + 55 kg + 55 kg) klarade inte riktigt sista två seten p.g.a. skivstångfan blev svettigt.
  • Framåtlutande rodd med hantlar, 4x 6 på 22,5 kg
  • Hantlar med sträckta armar i sidled 4x 6, 6 kg på var näve
  • Bänkpress, 4x 6, (50 kg + 50 kg + 55 kg + 55 kg)
  • En magövning där man blir mer trött i armarna än i magen, aja blev 4 x6 där med.

Avslutade fredagsmyset med 500 meter Skierg, bättre än sist men inte lika bra som första gången. Höll ett jämnare tempo denna gången, men slutade dra med 20 meter kvar och landade därför på 1:40,0. Aja men man vinner inga Vasalopp genom att dra i en Skierg, men möjligtvis trött och stark.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *