Sista tävlingsdagen i Bruksvallrna

Sprint i Bruksvallarna, första riktiga sprinten på snön för mig, kul men tuff bana. Startade nästan sist av samtliga både juniorer och damer körde före oss. Så det var som köra ett slalomåk som sista man dvs uppkört, gjorde inte så mycket nerför ändå för isen kom aldrig fram, syntes ganska tydligt i tv hur löst det var, Juniorerna hade mycket bättre förutsättningar.

Starten går och det högg lite under skidorna för det frös under en del, men trillade aldrig men kom inte riktigt igång med stakningen förrän springbacken kom, sjönk som en sten i sörjan och den efterföljde svängen var det ännu svårare och lösare att ta. Sen var det stakning fram till nästa backe och då kunde jag köra på i diagonalen, lite springande. Fegade lite i nästa nerförs backe, men blev förvånad hur mycket lättare den var än igår. kom lite fel i nästa backe men bra fäste, tyvärr fick jag börja saxa lite på slutet av backen då den blivit uppkörd, skulle annars kunnat kuta upp den backen också utan större problem.

Gick fint i nästa nerförsbacke och sista stigningen kunde jag springa upp fint, hade en go känsla där, klara nästa utförsbacke och sväng men segt i sista knixen innan upploppet, gjorde vad jag kunde sen på upploppet, fina spår var det och mkt bättre stavfäste än övriga banan. Klarade mitt mål att inte bli sist men att vara 53 sek efter ledaren är mycket, dock skulle min tid räckt till en 5:e plats i damernas final. Sprinten var det roligaste loppet under denna helgen, var skit skoj trots jag är skit kass på det. Till sist stort tack till Swix, Andreas Forneman och Thobias Fredriksson som vallade mina skidor denna helgen.

Sträcka:
1,56 km
Hastighet:
21,03 km/h
Tempo:
02:51 min/km
Maxpuls:
176 slag/min
Snittpuls:
165 slag/min
Kaloriförbrukning:
83 kcal
Intensitet:
15
Träningseffekt (TE):
2,3
Stigning:
49 m
Nedstigning:
48 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *