Skate debut

Idag var det dags för andra loppet i Bruksvallarna och där jag även gjorde skatedebut i tävlingssammanhang nånsin på snö. Försökte köra så snabbt jag kunde men hade svårt med tekniken och inte minst luftrören. Har inte alls åkt mkt på snö men få vara nöjd med min insats med en 116:e plats och 7:19 efter segraren Lindström. Skidorna gick inte alls som jag hoppades på, svåra att få grepp vilket jag inte hade problem på uppvärmningen. Men på konstsnön längs med banan var kvalitén väldigt olika, gick bra ibland att trycka på men oftast inte. Uppför funkade 2:ans växel bra ibland men var svårt att bedöma hur mycket man fick ”lyfta benen” i den sockriga sörjan. Även idag väldigt feg utför, men bättre inne vid stadion och sprintbanan, vilket är lovande imorgon. Positivt var att min FIS-ranking förbättrades ännu mer idag, fick 187 idag och hade 322 med mig från förra säsongen. Ni som såg på tv och inte såg mig kan bara säga att jag syntes vid tre tillfällen, 6:40 in i sändningen (långsökt), 18:40 och en sista gång 31:20 in i sändningen (vinterstudion)

http://www.svtplay.se/video/2487608/langdskidor-bruksvallarna/22-11-11-00

Startade som nummer 19 idag och hade Boråsåkaren Viktor Axelsson 30 sek framför mig i spåret, trodde jag kunde slå honom trots jag aldrig har tävlat på skate. Han brukar vara snabbare än mig i början (vem är inte det) men min förmåga att kunna åka jämt, gjorde att jag skulle komma ikapp honom. Körde på ganska lugnt och fint i början (som vanligt) men föll efter två backar när jag skulle trycka på 4:an, vet inte om jag körde på staven eller körde in i en sten men var glad att jag valde köra på Ct1 istället för Triac 2,0. Precis som igår lät jag inte stressas utan körde på och kändes ganska bra men problem med luftrören så efter första mellantiden och den längsta och tyngsta stigningen så hade jag bara 90 % av max, kunde helt enkelt inte åka fortare men musklerna var även idag pigga.

Strax innan varvningen kom en åkare farande i en backe och jag försökte hålla ryggen, var första åkare som körde om mig efter 4 km, det var Fredrik Lindström som också vann loppet, gick bra men tappade sen utför förstås. Kom ikapp Axelsson i den långa stigningen på andra varvet och tuffade på vidare men han kom ikapp sen utför och förbi i den långa nerförskörningen ner mot stadionområdet igen. Kom om honom igen och körde om honom strax innan varvningen ut på det 3:e varvet. Tuffade på och kunde sånär hänga med de åkarna som var ute på sitt 1:a och 2:a varv. Sista varvet dvs sprintvarvet kändes bäst, lite stabilare utför och hade börjat känna hur jag skulle skutta uppför. Inte alls vidare trött när jag kom i mål, lite mer i kalluft och mer snövana och ännu mer teknik, kan det blir klart mycket bättre än idag men först sprint imorgon, allt annat än en sistaplats skulle vara en framgång imorgon.

http://www.bruksvallsloppet.se/wp-content/uploads/2014/05/Results-saturday-senior-HD21.pdf

Sträcka:
14,3 km
Hastighet:
20,78 km/h
Tempo:
02:53 min/km
Maxpuls:
182 slag/min
Snittpuls:
171 slag/min
Kaloriförbrukning:
746 kcal
Intensitet:
16
Träningseffekt (TE):
5
Stigning:
459 m
Nedstigning:
463 m

Imorgon startar jag bland de sista av samtliga vilket kommer göra att banan blir ordentligt uppkört, få se till att Fredriksson lägger på massa fäste som jag kan ploga bort nerför 🙂

Startlistan imorgon: http://www.bruksvallsloppet.se/wp-content/uploads/2014/05/Startlist-sunday.pdf 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *