Tuff träning med starka grabbar

Efter loppen under den gångna helgen har jag tränat massor, ca: 16 timmar på tre dagar med de urstarka IK Stern åkarna Johan Kanto och Samuel Norlen. Samuel har åkt mycket i rullskidlandslaget och åkte riktigt bra under 10 km klassiska loppet för nästan en vecka sedan, så jag hade minst sagt bra sparring.

Jag och Kanto har det fint i solen. Foto: Samuel Norlen.

Jag och Kanto har det fint i solen. Foto: Samuel Norlen.

Tuffa killar!

Tuffa killar!

 

Vi körde två stakpass, där tempot var högt men ändå låg man runt A1, men fick slita för att hänga med, vilket jag inte gjorde alla gånger. Vi körde ett långt skatepass på 3 timmar och 20 minuter, där man fick köra mycket på 2:ans växel och fick lära mig en del om tekniken, finns massor att lära sig fortfarande. Vi körde även två pass klassisk på Skintec skidor som är vallningsfria och ett bra alternativ att köra på om man inte vill valla, för det var lite svår vallat dessa dagar. Mycket av det berodde på den ny snön (2-3 dm blötsnö) som kom på söndag och måndagen, blev stor skillnad på att åka runt i stadion området och upp på fjället. Klister runt stadion och kallburk på fjället. Testade även mina zeroskidor när det var runt 0 grader och snöfall på måndagen men hade ruggat fästzonen för dåligt, så de fungerade inte speciellt väl.

Det kom lite snö tillslut.

Det kom lite snö tillslut.

Det blev även lite intervaller med Johan och Samuel, på tisdag kväll körde vi från bottnen vid stadion till toppen (nästan) på Mittåkläppen, tog 23 minuter och var bara 10 sekunder efter Samuel som har ett enormt syreupptag, det var jag nöjd med. Hängde med fint dagen efter också när vi körde 3x 10 min intervaller upp från samma backe, denna gång hängde jag i de två första intervallerna, men tog tvär slut på sista, trots både Johan och Samuel hetsade mig till vansinne, vilket jag behövde! 🙂 Stort tack Johan och Samuel för dessa dagar, blev lite tuffare än planerat men ack så nyttigt att träna med åkare som är något bättre än sig själv, det är utvecklande.

En tanke kring ”Tuff träning med starka grabbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *