Säsongspremiär på bana + nya jobb

Löpskolning och +watt i flaskan. Premiär annars på bana och jag kände mig som en svensk (där ut av skorna) svartvit SLB ko (svarta shorts och strumpor, vit linne och bleka ben) med sårskrapa (Höger knäet) efter stångat mig blodig på mina ko-hjulbenta rullskidor förra veckan.  

Premiärerna avlöser varandra, idag var det dags för att springa på bana för första gången i år, det gick och kändes som man förtjänade. Jag började med tre kilometer uppvärmning och la sen in en hel del löpskolning. Har haft de senaste dagarna lite smärta och stelhet i ena sätesmuskeln som  jag har haft till och från sen strax efter jag sprang Lidingöloppet förra året. Det ironiska är att det oftast försvinner ju mer jag tränar och synnerhet löpning men få även symtomen när jag just springer, så finner ingen riktigt logik egentligen. Hur som helst chansade jag att springa intervaller på bana idag och konstigt nog försvann smärtan under passets gång men också nu efteråt, tänk om man hade en sådan positiv verkan varje gång man sprang bana, dock så kommer jag gräma mig ont imorgon när det vankas smärtsam träningsvärk i mina små ben.

Nog om det, nu till dagens intervaller och eftersom det var första passet på bana sen oktober förra året så öppnade jag försiktigt med ett drag på 2000 meter i tröskelfart och sprang efter det 3×1000 meter, siffror från intervallerna var följande:

  1. Tid: 7:19,8 min – Snittpuls: 166 (86 %) – Maxpuls: 173 (90 %)
  2. Tid: 3:23,8 min – Snittpuls: 169 (88 %) – Maxpuls: 181 (94 %)
  3. Tid: 3:23,6 min – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 184 (95 %)
  4. Tid: 3:15,0 min – Snittpuls: 176 (91 %) – Maxpuls: 189 (97 %)

Negativa splits och det var min förhoppning, de två första en kilometers intervallerna var kontrollerade medan sista tryckte jag på nästan allt vad jag hade, skrämde upp pulsen bra högt som man kan se. 3:12 minuter i snitt har jag haft som bäst när jag har sprungit en serie 1000 meters intervaller, en bit kvar till det men en bra början och tanken är att jag ska köra ett pass banintervaller i veckan den närmsta tiden.

Kan också meddela att jag hastigt blev tillfrågad igår att jobba lite på golfbanan på ön idag vilket jag tackade ja till då det är detta jag har hållit på förut och är utbildad till, kommer jobba lite till och från och lite mer under sommaren där. Fick även reda på idag att jag kommer fortsätta vara golftränare på samma klubb även i år om en i mindre omfattning, blir kul det med. Så mindre ett dygn så lyckades dessa två jobb ro i hamn, tänkt vad eftertraktat man är av vissa, och tänk om jag var lika eftertraktat av tjejer, har inte fått samma erbjudande av den varan på de senaste tio åren, men fick som sagt klart med två jobb på mindre ett dygn. Så kan det vara för vissa.

Har även varit i väg hos tandläkaren, måste lägga in att det är en privat tandläkare så det känns tryggt även om hon frågade om jag ville ha bedövningssalva men tackade nej och sen tog hon fram visiret och då började jag ånga mitt nyss nämnda nej. Det gick hur som helst bra och allt såg fint ut.

Vill också utbringa ett stort tack till er alla som delade gårdagens viktiga men allvarliga inlägg på sociala medier och har det senaste dygnet nästan haft 5000 visningar bara på det inlägget, hoppas att budskapen kan spridas än mer men är evig tacksam för den hjälp jag och vi redan fått.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *