Nya löpskor

Har börjat inse att det är svårt att få spons, speciellt när man inte är bättre influenser eller löpare än vad jag är. Jag köpter ett par Hoka Clifton idag, de ska tydligen vara bra på asfalt och löpband, det vill säga i lättare terräng. Dropp 5 mm och den väger 209 gram, ser stor ut men väger mindre än vad man tror. Det var på tiden att jag införskaffade nya löparskor för hårdare underlag, mina Haglöf L.I.M har fem år på nacken, däremot har jag inte fått några direkta känningar eller skador från dem skorna så de har och är väldig bra för mig.

Jag kunde inte låta bli att testa skorna idag, blev en sju kilometers runda som tog 31 minuter (4:26 min/km tempo) och skorna i storlek 42 kändes bra. Jag bruka ha närmare 43 i skor men dessa kändes perfekta, åtminstone den dryga halvtimmen som jag sprang. Rundan gick på asfalt med en hel del hinder stundtals i form av is, slask och gigantiska vattenpölar så skorna ser redan väl använda ut. Jag plockade 24 höjdmeter och hade 138 (71 %)  i snittpuls. Det kändes ovant att springa ute då jag inte gjort det sen i slutet av oktober och det kändes inte alls att det gick så snabbt som det gjorde men är i bra form och har en lätt och smidig kropp för närvarande. Till ingen nytta egentligen. Annars var det premiär att springa i shorts idag, hade även kortarmat men det blev lite kyligt när det började regna från och till. 

Det börjar bli en tid där längdåkning kan vara lite tråkigt och även löpningen kan vara lite tråkig. I fjällen är det dock fint att åka längd fortfarande för i eftermiddag så var jag inte alltför förtjust i att åka klassiskt på mina skinskidor. Visserligen fungera skinskidorna generellt sätt bra och man ta sig fram någorlunda där föret många gånger variera. Jag åkte i två timmar, 27 kilometer och 520 höjdmeter, där snittpulsen var så låg som 109 (57 %) idag. Rundan jag åkte var till Torråsen, sen vidare till Spikbodarna, tror det var sista turen ditt om det inte kommer mer snö. 

Vita och håriga ben men nya skor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *