4×15 min löpbandsintervaller

Två flaskor med sportdryck på dagens intervallpass

Körde lunchintervaller denna tisdag efter haft kommunfullmäktige. Jag passade på att köra lite längre än vanligt vilket krävde två flaskor med +watt i, det behövdes kan jag tillägga eftersom passet tog 85 minuter så svettades det en hel del. Dagens upplägg var 4×15 minuter på varierad lutning i tröskelintensitet och av erfarenhet så är det svårt att köra i speciellt i lutning när man ska hålla tröskel. Det är trots allt stor skillnad på att köra tröskel uppför i tio minuter eller som idag 15 minuter, sista fem minuterna måste man har hushållat krafterna för klara av det på ett bra sätt. Precis som många gånger förr så blev det lite tuff början första intervallen, höll 3:30 min/km tempo och det var lite väl tufft, speciellt sista fem minuterna. Andra intervallen fick jag gå ner i hastighet efter halva medan tredje intervallen kunde jag hålla nätt och jämnt, och sista intervallen kunde jag faktiskt öka succesivt. Bra pass blev det hursomhelst.

Upplägget var uppvärmning i tio minuter 12,5 km/h @ 1 % (snittpuls: 116 (60 %), lite längre uppvärmning än vanligt och det berodde på att jag ville vara lite mer uppvärmd då jag skulle köra första intervallen i ganska hög fart. Sen vilade jag en minut innan det blev 4×15 minuter med tre minuter vila efter varje intervall. Avslutade med en minuts vila och sen fem minuter 9,6 km/h @ 1 %. När jag kör ”platt” så har jag 1 % lutning på bandet, känns mest likt att springa på exempelvis platt underlag som på en friidrottsbana. Såhär såg övriga siffror ut från intervallpasset:

  • 15 min @ 17,2 km/h, 1 %, 162 (84 %) snittpuls
  • 15 min @ 14,9 km/h, 5 %, 167 (87 %) snittpuls
  • 15 min @ 12,1 km/h, 10 %, 169 (88 %) snittpuls
  • 15 min @ 9,5 km/h, 15 %, 166 (86 %) snittpuls

Efter detta pass var jag trött, blir varm och svettas mycket, lite som att träna när det är varmt och då blir jag i regel väldig trött och seg. Precis som idag. Senare på eftermiddagen så åkte jag och Therese lite skejt på skidstadion, skåneväder idag med blåst och flera plusgrader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *