Nya löparskor från Salomon

Röda och fina.

Har fått två nya par löparskor från Salomon, båda lämpar sig bäst i terräng. Dessa heter S-lab Sense 6 SG och S-lab Sense 6, två par skor som är väldigt sköna och lätta. Det jag gillar med Salomonskor är att passformen är bra på mig samt storleken 42 2/3 sitter perfekt för mig. Sen gillar jag skorsnörningen som är att bara dra ihop och lägga snörningen i en liten ficka på framsidan på skon, då slipper man att massa saker fastnar eller dylikt.

Blev även en liten tur med de nya skorna idag på förmiddagen. Snörade på S-lab Sense 6 SG som har en lite grövre mönster och lämpar sig i lite tuffare terräng. Dagens runda varade i över tre timmar och gick runt hela ön. Sprang mestadels den vita Frösölång- leden men skarvade ibland för att kortare ner passet. Stannade även till att köra lite spänsthopp. Lyckades skarva lite åt fel håll någon gång men tror hela rundan är omkring 33-34 kilometer lång. Nu kom jag en bit över 30 kilometer på den varierade rundan. Generellt är rundan ganska flack, med en del löpning på asfalts- och på grusvägar. Rundan hade även en del tuffa och mer svårare terräng att springa på. Totalt blev det 590 höjdmeter och snittpulsen var behagliga 128 (68 %). Träffade även på en älg idag, bara cirka tio meter ifrån mig. Har inte sätt älg så ofta, tror det var fjärde gången jag har sätt älg IRL, två gånger i Jämtland och två gånger i Dalarna. Även mina tre timmars pass löpning är lätträknade, tror det var sjätte gången jag har sprungit tre timmar eller längre. Kändes bra att springa idag men sista timmen var benen lite trötta, inte så konstigt.

På eftermiddagen körde jag ett kortare stakpass. Började att staka iväg till rullskidbanan och väl där körde jag fem korta impulser på tio sekunder. Sen körde jag 4×2 minuter maxstak, samma runda som sist fast idag hade jag mina vanliga tävlingsstavar och inte stavarna med dämpning. Därför hade jag bättre tryck idag och intervallerna gick också snabbare. Men jag blev lika vidrigt trött idag som då. Hade en maxpuls 188 (97 %), alltså endast sex slag från max. Men jag är väl så explosiv så det blir väl som det blir? Trots det bara var 16 grader fick det bli barüber, var väl het och fet. Blir väl så då? Tyckte jag hade svårt att återhämta mig mellan varje intervall, därför hade jag lång vila emellan varje intervall. Kanske är så det ska vara nu när man inte använder betablockare. Åkte sedan hem via Lugnvik, skönt med medvind och fallmeter på nästan 100 meter, vilket en trött kropp behövde.

Blir långpass imorgon och sedan väntar mindre träning, då man ska försöka tävla i Östersundsrullen i helgen.

Ett par fick användas idag.

Här gjorde jag dagens spänstövningar.

Har ju skor m.m. som en Hollywoodfru, någon som kan tipsa om en bra skohylla som matchar min nuvarande. Jag behöver minst en till.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *