Näsrullen nästa

Nästa tävling blir Näsrullen för mig nu på lördag. Loppet går utanför Avesta och är 30 km långt, som går på tävlingshjul. Ska bli riktigt roligt att köra en ”vanlig flackare” tävling, även det inte är min paradgren. Starka namn kommer att åka, Jesper Nyström, Viktor Hansson, Stefan Ekman och klubbkompisen Rickard Bergengren bl.a.. Få se om vi kan teamköra, vore häftigt! Kommer å andra sidan vara tufft nog att hänga med. Även starka gubbar i H40 klassen är med, liten tävling med få deltagare men många duktiga namn.

Har nu tittat på rullskidtävlingarna från SM- veckan, skoj att sig sig själv och andra åkare men trist att det var en ganska dålig sändning, men tur att förbundskaptenen Johan Ericsson var med och kommenterade. Eftersom Charlotte Kalla fick massor med TV- tid så fick jag se stora delar av hennes lopp som jag sen kunde jämföra lite med mig själv. Hon hade en otrolig kraft och energi i åkningen, men ändå lyckades jag slå henne med nästan med en halv minut,vilket är mycket tid på så kort åktid (runt 20 min). Något som man ofta glömmer bort är att Kalla är kort och ofta åker med högre frekvens men det ser ut att gå fort, lite som Johaug men inte lika extremt. Såg också att jag stod mycket smalare med benen på platten än henne. Jag stod mer rätt, vilket innebär att det går lite fortare plus att jag väger mer än henne, vilket i och för sig är en lite nackdel när det går uppför. Men backen upp mot Södra Berget handlar inte så mycket om hur mycket eller lite man väger. En backe som Lysebotn opp gör större skillnad där åkare som Steira och Stephen matchade riktigt duktiga och meriterade herråkare. Jag själv körde jämt med Weng och Ishida förra året.

Haft en bra dag annars med vila från träning och en bra dag på jobbet som innebar för första gången en arbetsdag på sex timmar som jag ska jobba egentligen. Fick en längre pratstund med en av Sågmyra SK:s eldsjälar Mats Hellberg och om bl.a. springa stafett med klubben i augusti, dessvärre krockar detta med Alliansloppet. Kan ju för tillfälligt inte springa fullt ut men om jag inte skulle kunna åka rullskidor hade det varit något. Kul med stafetter! De allra flesta är glada och trevliga som jag möter ute på vägarna men har även stött på en del väldigt otrevliga typer.

Stannade till och fotade ett rådjur på min postrunda idag. Såna ögonblick man få ro i själen.

Stannade till och fotade ett rådjur på min postrunda idag. Såna ögonblick man få ro i själen.

Tagit det lugnt efter jobbet idag, handlat och ska laga lite mat nu. Har skaffat Eurosport denna månaden i Ipaden, precis som ifjor och enbart för att kunna följa Tour De France. Härligt att lyssna på Roberto Vacchi och Anders Adamson, fantastiskt underhållande, nästan som man glömmer bort hur loppet/loppen går. Tal om Roberto Vacchi, så intervjuade han Adam Ekstedt efter målgången, där vi slutade på fin fin 5:e plats. Fick även ett andra utkast av en broschyr av en av mina samarbetspartner Litografen, som hjälper mig bl.a. med att kunna synas mer utåt. Behöver man få hjälp med tryck eller dylikt kan man vända sig till Litografen för bästa hjälp.

Intervjun med Adam  efter målgången i Stafettvasan

Intervjun med Adam efter målgången i Stafettvasan

 

 

En tanke kring ”Näsrullen nästa

  1. Pingback: Söndags utflykt | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *