Någonstans i Småland

image

Är någonstans i Småland, närmare bestämt utanför Emmaboda och här är det mörkt, kallt och framförallt mycket skog. Jag har spelad golf med en stor liten (junior) kille från Emmaboda, han slog långt och snett. Tror vi spelade på Karlskrona Gk, men det var när man var ung det. Om jag inte minns fel så kommer Vijay Singhs golftränare från Emmaboda. Vijay Singh var rankat 2:a på golf världsrankingen länge i början av 2000- talet, där en vis kåt (uppenbarligen) Tiger Woods var rankat 1:a. Nog med Smålandsnostalgi, jag har ju tränat också idag, tro eller ej.

Ska åka ett lopp i Nybro imorgon, 15 kilometer skate med inviduellstart. Det är bra motstånd och det gäller att hålla sig på benen och hålla stavarna hela om jag ska slå någon imorgon. Har inga större förväntningar, ska bli roligt att tävla och det är något som gör mig allt bättre skidåkare om jag få tävla.

Testade att åka en sväng nu ikväll, till min stora besvikelse fanns det inte någon skatebädd att åka i, så fick åka emellan de klassiska spåren på den annars fina 4,2 kilometers slingan. Var riktigt fin elbelysning så man behövde inte använda sin pannlampa mer än att hitta sin bil på den mörka dystra parkeringen. Försökte ändå åka så gott som det gick men fick staka en hel del. Tyckte förövrigt stakningen kändes bättre med skatestavarna än de klassiska. Försökte maxa i de kurvorna som saknade spår, får att väcka kroppen lite. Okej känsla men det var över en månad sen som jag särade på benen, dvs åkte skate. Har väl glömt bort hur det är att åka, så nog bäst att värma upp i två timmar imorgon, så kanske man har lärt sig att åka. Kroppen var annars lite ”piggsliten”, träningsvärk från styrkepasset igår men ändå relativt pigga muskler. Dock tycker jag banan är lite väl flack för att passa mig. 227 höjdmeter på de 24,25 kilometerna är inte direkt skrämmande. 82 minuter snurrade jag runt i lugnt tempo, vilket gav en snitthastighet på 17,6 km/h.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *