2:a i Svartbäcksmålaloppet i Nybro

image

Lyckades knippa andra platsen i det tuffa startfältet idag, det är jag nöjd med. Hade lika svårt med skatetekniken som att veta vad dagens namn till lopp var. Namnet var Svartbäcksmålaloppet och gick på en mycket lätt kuperad bana med endast en nerförslöpa, där benen fick vila lite. Två 180 grader svängar per varv skulle vi försöka behärska, en snäv och svår och en som var desto lättare. Vi i H21- klassen åkte sex varv som var knappt 2,5 kilometer långt.

Resultat

Uppvärmingen var ganska lång med hög fart (19,4 km/h) och en del fartökningar för att väcka kroppen. Värmde upp lite med 4:an i loppet Lasse Ericsson. Vi var bara fem till start i H21- klassen och jag startade sist av oss. Eftersom vi kunde se varandra vid flera tillfällen, så fick man hela tiden en uppfattning om hur man låg till i loppet. Mitt första varv var en katastrof, fick inget grep med skidorna och blev stel och stum i benen. Tror nog samtliga åkte fortare än mig på första varvet. På varv tre åkte jag in den mesta tiden på Lasse som startade 30 sekunder framför mig. Kom ikapp och förbi på 4:e varvet och åkningen rent tekniskt kändes lite bättre. Det var inte förrän på sista varvet som jag började bli rejält trött och stum. Kom om och förbi Nybros yngling Fredrik Nilsson och hade sikte på att komma ikapp loppets 3:a Martin Liljemark. Lyckades inte alls med det men kom in som en säker 2:a plats bakom hemmaåkaren Joakim Åleheim. Sista halvan av loppet åkte jag jämnt med honom, men måste bli bättre på att öppna hårdare. Tror att det är en mer teknikfråga det där. Det kommer alltmer om jag får en nummerlapp på bröstet. Tillslut ett stort tack för arrangemanget och alla hejarop. Kul också folk som följer mig kommer fram och snacka lite, hände idag och tidigare i veckan. Det är skoj och motiverande trots man kämpar i motvind som en skånsk skidåkare som man är. Har tyvärr ingen bild på mig från dagens lopp men om någon fick mig på bild så går ni gärna höra av sig till mig.

Loppet i siffror:

  • Tid: 34:21 min
  • Distans: 14,20
  • Snitthastighet: 24,8 km/h
  • Snittpuls: 176 (91%)
  • Maxpuls: 188 (96%)
  • Höjdmeter: 142 m

Den stora frågan som alla undrar över är hur Rickard Bergengren hade presterat på dagens race? Någon som har en teori?

Dagens pris, valde mellan denna brandfilt och en fågel i glas. Men efter en noga analys så valde jag brandfilten hopp om att få använda den och bli en superhjälte och få en tjej kanske. Är kanske enda sättet, drömma kan man alltid göra.

Dagens pris, valde mellan denna brandfilt och en fågel i glas. Men efter en noga analys så valde jag brandfilten hopp om att få använda den och bli en superhjälte och få en tjej kanske. Är kanske enda sättet, drömma kan man alltid göra.

Satte mig i bilen sedan och den tog mig till Ulricehamn, där dagens vinnare i Borås skidfestival väntade, nämligen Markus Jönsson. Var kallt nog för att hellre krypa ner i fosterställning i en varm säng men vi gav oss iväg på en fin tur ändå. Båda två åkte på skinskidor, mer om det imorgon. Markus tog med mig på mig en nostalgirunda på en av Götalands högsta punkter, rena rama höghöjdsträning för en skåning. Kändes bra i en timme innan energin började ta slut, sista kilometern tog jag mig knappt framåt trots det uteslutet gick nerför. Det är bra för mig att träna med en sådan duktigt skidåkare som Markus, man lär sig hela tiden nya små detaljer. Det är bl.a. därför jag åker iväg såhär trots det finns spår i Skåne nu.

Kallt satan i Ulricehamn ikväll

Kallt satan i Ulricehamn ikväll

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *