Misär bensär

Av olika anledningar blev dagens pass ett sent kvällspass som börjades först kl:19:45, nästan man hade nattmössan på. Dock var det ljust som dagen då strålkastarna på stadion lyser starkt och syns på långt håll runt om i länet. Eftersom dagens pass blev sent så blev passet kort och intensivt, uppvärmning sen intervaller och kort nedvarvning. Intervallerna jag körde gick från stadion, skidskytteslingan, velodromen, snöhögen och upp till Björnberget, 125 höjdmeter och 80 fallmeter på en sträcka som var 2,87 kilometer lång, hade en snittfart över 20 km/h på dessa två intervaller jag körde som var följande:

  1. Tid: 8:28 – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 178 (92 %) 
  2. Tid: 8:24 – Snittpuls: 174 (90 %) – Maxpuls: 183 (95 %)

Visserligen gick det närmare en minut snabbare än sist som genomfördes förra veckan, men dagens före var ganska snabbt, lite glatt i bädden så lite svårt att få grepp med skejtskidorna men gick fort och var krävande att trycka sig runt i kurvorna, inte mycket vila där inte. Känslan i kroppen var bra på första men klart sämre andra och den tredje valde jag att inte genomföra då jag inte mådde så bra och var allmänt yr, så kan det vara ibland. 

Trots dagens före så blev det inte personliga Strava- rekord, utan några sekunder långsammare än när jag åkte en FIS- tävling här i januari 2017, då kallt men fint att åka och visserligen med pulvervallade skidor, är trots allt skillnad mellan pulvervallade skidor och mina för dagen allt annat än kärleksbehandlade träningskidor som är lika uttorkade som vita lik snön. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *